شوربه الفراخ

طريقه عمل شوربه الفراخ طريه عمل شوربه الدجاج



وقت التحضير : 10 دقائق
وقت الطهي: 45 دقيقه
المكونات: 
                               - 1 كيلو عضم فراخ او اجنحه او فرخه كامله
                               - 2 بصله
                               - 3 عيدان كرفس
                               -1 جزره صغيره
                               -5 حبات حبهان
                               -فلفل ابيص حب
                               - زيت زيتون
                               - 1/2 كوب ماء عليه عصير لمونه      

طريقه التحضير:  
                           
                              -نغسل الفراخ بملح  ونغسل الخضار  ونقشره ونقطعه تقطيعات متسوايه.
                              - في حله عالنار نحط زيت زيتون ونشوح الخضار 5 دقايق وكل ما الزيت يسخن اوي
                               نحط شويه مايه بلمون عشان نطلع كل الطعم والي ف الخضار
                             - وبعدين نضيف الفراخ ونشوحهم كمان شويه
                             - بعدين نضيف المايه والحبهان والفلفل الابيض وممكن نضيف مكعب مرقه دجاج
                             -نسيبها عالنار واول ما تغلي  نوطي النار عليها  عشان الشوربه ماتتعكرش
                             - نسيبها بالظبط 45 دقيقه  وبعدين نرفعها من عالنار
                             - بعدين نجيب مصفي ونصفي الشوربه واحده وحده فحله تانيه بكبشه مانصفيش بالحله كلها
                             - وبعدين ندخلها التلاجه  وهي مكشوفه وبعد ماتبرد خالص نطلعها ونزيل الطبقه اللي ع الوش
                             - وممكن نحطها فأكياس وندخلها الفريزر                               

تعليقات