طريقه عمل صوص البيسكشوربه بيسك الجمبري
صوص الجمبري من شغف الطهي
وقت الطهي: 1:15 ساعه
وقت التحضير: 20 دقيقه
المكونات:
1 كيلو قشر جمبري ((الراس والقشر))
1 جزره
4 عيدان كرفس
2 بصله متوسطه
3 فصوص ثوم
4 عيدان بقدونس بدون ورق
2 ورق لورا
3 حبات حبهان
فلفل اسمر حبوب
1 قرن شطه ناشفه
100 جم كريمه
2 معلقه زبده
1 كوب مايه عليه عصير ليمونه
4 لتر شوربه سمك
قطعه شاش وخيط دباره
طريقه التحضير:
-((نجهز الميربواه)) => نقطع البصل والجزر والكرفس تقطيعات متساويه
-((نجهز الساشيه))=> نضغط بس علي فصوص الثوم ونحطها في الشاش مع الحبهان والفلفل الاسود وورق اللورا وعيدان البقدونس
((عيدان البقدونس بتشيل الزفاره الموجوده ف السمك))
-في حله عالنار نحط زيت الزيتون ولما يسخن ننزل بقشر الجمبري(( مهم جدا يكون ناشف مافهوش مايه))
- نشوح قشر الجمبري لحد ما يبقي بني كل مايقرب يتلسع نحط شويه مايه بليمون صغيرين
لحد مايتكرمل يبقي لونو بني زي الكراميل ونرفعو من الحله
- في نفس الحله نزود شويه زيت زيتون وننزل بالخضار وقرن الشطه ونعمل نفس اللي عملناه مع القشر
- كل مايقرب يتلسع نحط شويه مايه بليمون ولما يتكرمل بردو يبقي لونو بني فاتح ننزل عليه بالجمبري
-نقلبهم علي بعض وبعدين ننزل بشوربه السمك ونحط الساشيه شاشه الاعشاب اللي عملناها
- نسيبها عالنار لحد ما تغلي ونوطي عليها نخليها تغلي بالراحه لمده ساعه
- وبعدين نرفع من عالنار ونضربها في الخلاط بالجمبري والخضار وكل حاجه ماننساش نشيل الشاش ونضربها كويس اوي
-نصفي الشوربه ونرجعها تاني ف الحله عالنار واول ما تاخد غلوه نضيف ليها الكريمه والزبده ونطفي عليها
وكده تبقي جاهزه شوربه البيسك ((شوربه البيسك ممكن نسوي فيها جمبري او كليماري او اى نوع سمك ))
- وممكن نحطها علي المكرونات والرافيولي بس تبقي صوص
-((لو عاوزين نعمل شوره البيسك صوص))
-المكونات
- 2 كوب شوربه بيسك بدون كريمه
-1 معلقه دقيق
-1 معلقه زبده
الطريقه:
-((نعمل الرو)) =>في طاسه عالنار نحط الزبده والدقيق ونسويهم لحد ما الدقيق يفر وريحتو تطلع
-نضيف الشوربه ونقلب بمضرب بسرعه
-ولما يغلي نهدي النار عليه لحد مايتقل والمايه تتبخر ويبقي صوص
- نضيف حته زبده وشويه كريمه ونظبط الملح والفلفل وعصره لمون
وقت التحضير: 20 دقيقه
المكونات:
1 كيلو قشر جمبري ((الراس والقشر))
1 جزره
4 عيدان كرفس
2 بصله متوسطه
3 فصوص ثوم
4 عيدان بقدونس بدون ورق
2 ورق لورا
3 حبات حبهان
فلفل اسمر حبوب
1 قرن شطه ناشفه
100 جم كريمه
2 معلقه زبده
1 كوب مايه عليه عصير ليمونه
4 لتر شوربه سمك
قطعه شاش وخيط دباره
طريقه التحضير:
-((نجهز الميربواه)) => نقطع البصل والجزر والكرفس تقطيعات متساويه
-((نجهز الساشيه))=> نضغط بس علي فصوص الثوم ونحطها في الشاش مع الحبهان والفلفل الاسود وورق اللورا وعيدان البقدونس
((عيدان البقدونس بتشيل الزفاره الموجوده ف السمك))
-في حله عالنار نحط زيت الزيتون ولما يسخن ننزل بقشر الجمبري(( مهم جدا يكون ناشف مافهوش مايه))
- نشوح قشر الجمبري لحد ما يبقي بني كل مايقرب يتلسع نحط شويه مايه بليمون صغيرين
لحد مايتكرمل يبقي لونو بني زي الكراميل ونرفعو من الحله
- في نفس الحله نزود شويه زيت زيتون وننزل بالخضار وقرن الشطه ونعمل نفس اللي عملناه مع القشر
- كل مايقرب يتلسع نحط شويه مايه بليمون ولما يتكرمل بردو يبقي لونو بني فاتح ننزل عليه بالجمبري
-نقلبهم علي بعض وبعدين ننزل بشوربه السمك ونحط الساشيه شاشه الاعشاب اللي عملناها
- نسيبها عالنار لحد ما تغلي ونوطي عليها نخليها تغلي بالراحه لمده ساعه
- وبعدين نرفع من عالنار ونضربها في الخلاط بالجمبري والخضار وكل حاجه ماننساش نشيل الشاش ونضربها كويس اوي
-نصفي الشوربه ونرجعها تاني ف الحله عالنار واول ما تاخد غلوه نضيف ليها الكريمه والزبده ونطفي عليها
وكده تبقي جاهزه شوربه البيسك ((شوربه البيسك ممكن نسوي فيها جمبري او كليماري او اى نوع سمك ))
- وممكن نحطها علي المكرونات والرافيولي بس تبقي صوص
-((لو عاوزين نعمل شوره البيسك صوص))
-المكونات
- 2 كوب شوربه بيسك بدون كريمه
-1 معلقه دقيق
-1 معلقه زبده
الطريقه:
-((نعمل الرو)) =>في طاسه عالنار نحط الزبده والدقيق ونسويهم لحد ما الدقيق يفر وريحتو تطلع
-نضيف الشوربه ونقلب بمضرب بسرعه
-ولما يغلي نهدي النار عليه لحد مايتقل والمايه تتبخر ويبقي صوص
- نضيف حته زبده وشويه كريمه ونظبط الملح والفلفل وعصره لمون
تعليقات