طريقه عمل penna alfredo . spaghetti alfredo بالمشروم والفراخ من مدونه شغف الطهي
باستا الفريدوالمكوةنات تكفي: 3 اشخاص
وقت التحضير: 15 دقيقه
وقت الطهي: 30 دقيه
المكونات:
1/2 كيلو مكرونه اقلام penna ااو اسباجتي
500جم كريمه طهي
200 جم صدور فراخ
150 جم مشروم
4 فصوص ثوم
زيت زتون
1معلقه زبده
ملح فلفل
بقدونس
1عصير لمونه فربع كوب مايه
100 جم جبنه بارميزان مبشوره
طريقه التحضير:
نقطع الثوم شراح مش مفروم. نقطع دور الفراخ شرايح . ونقطع المشروم شرايح . نسلق المكرونه نص سلقه يعني تكون لسا بتقطم
نتبل الفراخ بالملح والفلفل وفي حله عالنار معلقتين زيت زتون ولما يسخن نضيف الفراخ نشوحها لمده 3 دقايق ماتستويش اوي
نرفعها وفي نفس الحله نشوح المشروم لمده 4 دقايق والثوم ونضيف عليه عصير الليمون عشان يحافظ علي لون المشروم
نرفع المشروم ونفس الحله نضيف الكريمه ونسيبها علي نار هاديه تغلي بهدوء لحد ماتركز وتبقي نص الكميه
ثم نضيف الفراخ والمشروم ونقلب ل3 دقايق . وبعدين نضيف المكرونه ونقلب دقيقتين . ونظبط الملح والفلفل ونحط الجبنه
وبتتقدم كطبق رئيسي او جانبي . وتتزين بالجبنه البارميزان والبقدونس
تعليقات