طاجن الموز الضاني من مدونه شغف الطهي
الكميه تكفي: 3 اشخاص
وقت التحضير: 20 دقيقه
وقت الطهي: 2 ساعه
المكونات:
3 موز ضانى
1 بصله
1 جزره صغيره
2 عود كرفس
زعتر فريش
2 ورق لورا
روزماري فريش
ملح فلفل
جوزه الطيب مبشوره
زيت زيتون
1 معلقه بابريكا
ربع كوب ماء فيه عصير ليمونه
3 فص ثوم
1 معلقه كبيره ديميجلاس
1 لتر عصير طماطم
1 كوب شوربه فراخ
طريقه التحضير:
-قطع الخضار الجزر والبصل والكرفس قطع صغيره و نفرم الثوم
- نحط الشوربه علي عصير الطماطم علي معلقه الدميجلاس ونقلبهم
-نتبل اللحمه بالملح والفلفل والبابريكا وزيت الزيتون ونعفرها بدقيق
-في حله عالنار نحط زيت زيتون ولما يسخن اوي يبتدي يدخن نحط اللحمه نحمرها كويس من جميع الاتجاهات نخلي لونها بني غامق
-وبعدين نرفعها من الحله وفي نفس الحله ننزل بالخضار والثوم ونشوح 5 دقايق وبعدين نضيف المايه بليمون ونحك الحله بمعلقه خشب نطلع كل اللي ماسك في الحله مكان تشويح اللحمه
-نرجع تاني اللحمه والعصاره اللي نزلت من اللحمه للحله ونحط السوائل اللي خلطناها ببعض
ونحط ورق اللورا والزعتر والروزماري ونعلي النار نخليها تاخد غلوه
- لما تغلي نضيف الملح والفلفل وجوزه الطيب وننقلها في طاجن بس مانخليش الصلصه تغطي الموز الضاني نخلي جزء منها باين ((نخلي شويه صلصه علي جنب نزود بيها))
وندخلها الفرن علي 150 نسيبها لمده ساعتين او ساعتين ونص
-كل نص ساعه نقلبها و نشيك عليها لو محتاجه نزودها صلصه او لا
- بعد ساعتين ونص هنلاقي اللحمه كلها اتجمعت فأخر العضمه والعضمه سهل اننا نشيلها وهنلاقي اللحمه دايبه وواخده طعم الروزماري والبابريكا والزعتر والثوم والخضار ^_^
-تتقدم مع بطاطس جالتس وخضار مشوي
وقت التحضير: 20 دقيقه
وقت الطهي: 2 ساعه
المكونات:
3 موز ضانى
1 بصله
1 جزره صغيره
2 عود كرفس
زعتر فريش
2 ورق لورا
روزماري فريش
ملح فلفل
جوزه الطيب مبشوره
زيت زيتون
1 معلقه بابريكا
ربع كوب ماء فيه عصير ليمونه
3 فص ثوم
1 معلقه كبيره ديميجلاس
1 لتر عصير طماطم
1 كوب شوربه فراخ
طريقه التحضير:
-قطع الخضار الجزر والبصل والكرفس قطع صغيره و نفرم الثوم
- نحط الشوربه علي عصير الطماطم علي معلقه الدميجلاس ونقلبهم
-نتبل اللحمه بالملح والفلفل والبابريكا وزيت الزيتون ونعفرها بدقيق
-في حله عالنار نحط زيت زيتون ولما يسخن اوي يبتدي يدخن نحط اللحمه نحمرها كويس من جميع الاتجاهات نخلي لونها بني غامق
-وبعدين نرفعها من الحله وفي نفس الحله ننزل بالخضار والثوم ونشوح 5 دقايق وبعدين نضيف المايه بليمون ونحك الحله بمعلقه خشب نطلع كل اللي ماسك في الحله مكان تشويح اللحمه
-نرجع تاني اللحمه والعصاره اللي نزلت من اللحمه للحله ونحط السوائل اللي خلطناها ببعض
ونحط ورق اللورا والزعتر والروزماري ونعلي النار نخليها تاخد غلوه
- لما تغلي نضيف الملح والفلفل وجوزه الطيب وننقلها في طاجن بس مانخليش الصلصه تغطي الموز الضاني نخلي جزء منها باين ((نخلي شويه صلصه علي جنب نزود بيها))
وندخلها الفرن علي 150 نسيبها لمده ساعتين او ساعتين ونص
-كل نص ساعه نقلبها و نشيك عليها لو محتاجه نزودها صلصه او لا
- بعد ساعتين ونص هنلاقي اللحمه كلها اتجمعت فأخر العضمه والعضمه سهل اننا نشيلها وهنلاقي اللحمه دايبه وواخده طعم الروزماري والبابريكا والزعتر والثوم والخضار ^_^
-تتقدم مع بطاطس جالتس وخضار مشوي
تعليقات