طريقه عمل البطاطس الكروكيت

طريقه عمل بطاطس كروكيت من مدونه شغف الطهي

Potato Croquettes




الكميه:                                3 اشخاص 
وقت التحضير :                     30 دقيقه
وقت الطهي:                         25 دقيقه
المكونات:
                                        - 3 بطاطس حجم متوسط
                                        - 3 بيض
                                        - 1/2كوب لبن
                                        - 2 معلقه زبده
                                        -200 جم دقيق
                                        - 1 جوزه الطيب مبشوره
                                        - 1/4 كيلو بقسماط
                                        -ملح وفلفل
طريقه التحضير:
                                       - نقشر البطاطس ونغسلها ونسلقها
                                       - لما تستوي كويس نضيف عليها الملح والفلفل وجوزه الطيب والزبده
                                          ونص كميه اللبن ونهرسها
                                       - نهرسها لحد ما تبقي ناعمه . ولما تبرد نشكلها بأي شكل ممكن كور ممكن صوابع
                                       - نعملها بانيه دقيق. (بيض+نص كميه اللبن) .بقسماط
                                        وبعدين نرش شويه بقسماط في صينيه ونحطها عليها
                                       - وندخلها الفريزير لحد ما تتجمد ووقت الاستخدام نقليها مجمده فدرجه حراره 180
                                       - ممكن نحط مع البطاطس جبنه موتزريلا او شيدر وممكن لحمه مفرومه
ملحوظه:  
                                       - مانحطش بطاطس كتير في الزيت مره واحده عشان درجه حراره الزيت ماتقلش وتشرب زيت

تعليقات