طريقه عمل الحواوشي بالعيش البلدي

طريقه عمل الحواوشي من مدونه شغف الطهي

طريقه عمل الحواوشي المصري  في العيش البلدي

المكونات:
1 كيلو لحمه
300 جم دهن ضاني
1 فلفل احمر رومي
1 فلفل اخضر رومي
1 طماطم
2 بصل
معلقتين بقدونس مفروم
معلقتين كسبره مفرومه
2 فص ثوم
1معلقه جوزه الطيب
1 معلقه بهارات لحمه
ملح
فلفل
عيش بلدي
طريقه التحضير:
نفرم كل المكونات ماعدا ((البقدونس والكسبره)) مع بعض في المفرمه مرتين  ونضيف عليها التوابل والبقدونس والكسبره  وبعدين نفردها ف العيش كله.
كل رغيف بلدي 250 جرام لحمه عشان العيش واللحمه ماتنشفش
وبعدين ندهن صاح او صنيه زيت ونحط فيها الحواوشي وندخله الفرن علي درجه حراره 150 بس لازم يكون الفرن سخن عشان العيش بردو ماينشفش لمده 25 دقيقه
بيتقدم علي بقدونس مفروم ومعاه بطاطس مقليه ☺ وسلطه خضرا

تعليقات