السجق اللبناني. طريقه عمل السجق اللبناني من مدونه شغف الطهي
الكميه: 3 اشخاص
وقت التحضير: 10 دقائق
وقت الطهي: 20 دقيقه
المكونات:
400جم سجق بلدي
زيت زيتون
طماطم شيري
حب رمان
4 فصوص ثوم
ملح
فلفل
1 معلقه كسبره
1 معلقه كمون
عصير 2 ليمونه
دبس رمان حسب الرغبه
ربع كوب شوربه فراخ
طريقه التحضير:
- نفرم الثوم و ونقطع الطماطم الشيري نصين
- نغلي مايه وننزل فيها السجق لمده دقيقتين ونرفعو ونصفيه
-في طاسه عالنار نحط زيت زيتون وننزل بالثوم المفروم
-لما الثوم لونو يبقي دهبي ننزل بالسجق ونقلب ونشوحو 5 دقايق
-وبعدين ننزل بشوربه الفراخ ونسيبه علي نار هاديه 10 دقايق
- اول ما شوربه الفراخ تتبخر ويبتدي يتحمر تاني
- نحط الملح والفلفل والكسبره ودبس الرمان والكمون وعصير الليمون
- ونقلب 3 دقايق بس وقبل مانرفعو من عالنار نحط الطماطم الشيري
- يتقدم كطبق فاتح شهيه . ويتزين بالبقدونس والرمان
وقت التحضير: 10 دقائق
وقت الطهي: 20 دقيقه
المكونات:
400جم سجق بلدي
زيت زيتون
طماطم شيري
حب رمان
4 فصوص ثوم
ملح
فلفل
1 معلقه كسبره
1 معلقه كمون
عصير 2 ليمونه
دبس رمان حسب الرغبه
ربع كوب شوربه فراخ
طريقه التحضير:
- نفرم الثوم و ونقطع الطماطم الشيري نصين
- نغلي مايه وننزل فيها السجق لمده دقيقتين ونرفعو ونصفيه
-في طاسه عالنار نحط زيت زيتون وننزل بالثوم المفروم
-لما الثوم لونو يبقي دهبي ننزل بالسجق ونقلب ونشوحو 5 دقايق
-وبعدين ننزل بشوربه الفراخ ونسيبه علي نار هاديه 10 دقايق
- اول ما شوربه الفراخ تتبخر ويبتدي يتحمر تاني
- نحط الملح والفلفل والكسبره ودبس الرمان والكمون وعصير الليمون
- ونقلب 3 دقايق بس وقبل مانرفعو من عالنار نحط الطماطم الشيري
- يتقدم كطبق فاتح شهيه . ويتزين بالبقدونس والرمان
تعليقات