طريقه عمل السجق بالطريقه اللبنانيه من شغف الطهي

السجق اللبناني. طريقه عمل السجق اللبناني من مدونه شغف الطهي

الكميه:         3 اشخاص
وقت التحضير: 10 دقائق
وقت الطهي:    20 دقيقه
المكونات:
400جم سجق بلدي
زيت زيتون
طماطم شيري
حب رمان
4 فصوص ثوم
ملح
فلفل
1 معلقه كسبره
1 معلقه كمون
عصير 2 ليمونه
  دبس رمان حسب الرغبه
ربع كوب شوربه فراخ
طريقه  التحضير:
- نفرم الثوم و ونقطع الطماطم الشيري  نصين 
- نغلي مايه  وننزل فيها السجق لمده دقيقتين ونرفعو ونصفيه
-في طاسه عالنار نحط زيت زيتون وننزل بالثوم المفروم
-لما الثوم لونو يبقي دهبي ننزل بالسجق ونقلب ونشوحو 5 دقايق
-وبعدين ننزل بشوربه الفراخ ونسيبه علي نار هاديه 10 دقايق
- اول ما شوربه الفراخ تتبخر  ويبتدي يتحمر تاني 
- نحط الملح والفلفل والكسبره ودبس الرمان والكمون وعصير الليمون
- ونقلب 3 دقايق بس   وقبل مانرفعو من عالنار  نحط الطماطم الشيري
- يتقدم كطبق فاتح شهيه . ويتزين بالبقدونس  والرمان 

تعليقات