طريقه عمل ريزوتو الليمون الريزوتو الايطالي بالليمون

الطريقه الصحيحه لعمل الريزوتو . طريقه عمل ريزوتو الليمون الايطالي مدونه شغف الطهي 


وقت التحضير:    10 دقائق
وقت الطهي :      15 دقيقه
الكميه:             3 اشخاص
المكونات:
250 جم رز اربوريو
2ليمونه كبيره 
60جم كريمه
30جم زبده
2كوب شوربه فراخ
زيت زيتون
ملح فلفل
مشروم
جبنه بارميزان مبشوره
1 بصل صغيره
طريقه التحضير:
-نفرم البصل  - نبشر قشر الليمون 
-في حله صغيره عالنار نحط زيت زيتون ولما يسخن ننزل بالبصل 
- اول ما البصل يدبل  ننزل بالرز ونص كميه الزبده
- نشوح الرز لمده 3 دقايق وبعدين نضيف 1 كوب شوربه ونفضل نقلب
- لما يشرب الشوربه نحط نص كوب ولما يتشرب بردو نحط نص الكوب الاخير
-وبعد دقيتقتين نضيف الكريمه والزبده والجبنه والملح والفلفل ونقلب نضيف بشر الليمون ونقلب
-ونرفعو من عالنار اول ما يستوي لو احتاج شويه شوربه او كريمه ممكن نزود
 لازم يكون (الدينتي) بيقرش شويه يعني لسا بيقطم

- نقدمو ف الطبق وعليه رشه زيت زيتون وورق بقدونس و عصره ليمون


تعليقات