الطريقه الصحيحه لعمل الريزوتو . طريقه عمل ريزوتو الليمون الايطالي مدونه شغف الطهي
وقت التحضير: 10 دقائق
وقت الطهي : 15 دقيقه
الكميه: 3 اشخاص
المكونات:
250 جم رز اربوريو
2ليمونه كبيره
60جم كريمه
30جم زبده
2كوب شوربه فراخ
زيت زيتون
ملح فلفل
مشروم
جبنه بارميزان مبشوره
1 بصل صغيره
طريقه التحضير:
-نفرم البصل - نبشر قشر الليمون
-في حله صغيره عالنار نحط زيت زيتون ولما يسخن ننزل بالبصل
- اول ما البصل يدبل ننزل بالرز ونص كميه الزبده
- نشوح الرز لمده 3 دقايق وبعدين نضيف 1 كوب شوربه ونفضل نقلب
- لما يشرب الشوربه نحط نص كوب ولما يتشرب بردو نحط نص الكوب الاخير
-وبعد دقيتقتين نضيف الكريمه والزبده والجبنه والملح والفلفل ونقلب نضيف بشر الليمون ونقلب
-ونرفعو من عالنار اول ما يستوي لو احتاج شويه شوربه او كريمه ممكن نزود
لازم يكون (الدينتي) بيقرش شويه يعني لسا بيقطم
- نقدمو ف الطبق وعليه رشه زيت زيتون وورق بقدونس و عصره ليمون
وقت الطهي : 15 دقيقه
الكميه: 3 اشخاص
المكونات:
250 جم رز اربوريو
2ليمونه كبيره
60جم كريمه
30جم زبده
2كوب شوربه فراخ
زيت زيتون
ملح فلفل
مشروم
جبنه بارميزان مبشوره
1 بصل صغيره
طريقه التحضير:
-نفرم البصل - نبشر قشر الليمون
-في حله صغيره عالنار نحط زيت زيتون ولما يسخن ننزل بالبصل
- اول ما البصل يدبل ننزل بالرز ونص كميه الزبده
- نشوح الرز لمده 3 دقايق وبعدين نضيف 1 كوب شوربه ونفضل نقلب
- لما يشرب الشوربه نحط نص كوب ولما يتشرب بردو نحط نص الكوب الاخير
-وبعد دقيتقتين نضيف الكريمه والزبده والجبنه والملح والفلفل ونقلب نضيف بشر الليمون ونقلب
-ونرفعو من عالنار اول ما يستوي لو احتاج شويه شوربه او كريمه ممكن نزود
لازم يكون (الدينتي) بيقرش شويه يعني لسا بيقطم
- نقدمو ف الطبق وعليه رشه زيت زيتون وورق بقدونس و عصره ليمون
تعليقات