الارز المصري بالكبده. طريقه عمل الرز المصري بالكبده من مدونه شغف الطهي
وقت التحضير: 10 دقائق
وقت الطهي: 30 دقيقه
الكميه: 4 اشخاص
المكونات:
500جم ارز مصري او بسمتي
شوربه فراخ
فلفل اسمر
ملح
1 بصل
2فص ثوم
كبده فراخ او كبده بقري
طريقه التحضير:
- نقطع الكبده. ونفرم البصل والثوم ونغسل الرزونصفيه كويس
-نغلي الشوربه
- في حله عالنار نحط زيت ومعلقه سمنه ولما يسخن اوي نضيف الكبده ونشوحها
- بعد ما تتشوح شويه نحط البصل والثوم ونقلب لحد ما لونهم يبقي دهبي
- نضيف الرزونقلب لحد ما يسخن اوي
- نضيف الشوربه عالرز تغطي الرز ب2 سنتي
-نضيف ملح وفلفل ونقلب ونقفل عليها الحله ونوطي النار 20 دقيقه
- وكده الرز جاهز بيتقدم مع المشاوي والاكل الشرقي
وقت الطهي: 30 دقيقه
الكميه: 4 اشخاص
المكونات:
500جم ارز مصري او بسمتي
شوربه فراخ
فلفل اسمر
ملح
1 بصل
2فص ثوم
كبده فراخ او كبده بقري
طريقه التحضير:
- نقطع الكبده. ونفرم البصل والثوم ونغسل الرزونصفيه كويس
-نغلي الشوربه
- في حله عالنار نحط زيت ومعلقه سمنه ولما يسخن اوي نضيف الكبده ونشوحها
- بعد ما تتشوح شويه نحط البصل والثوم ونقلب لحد ما لونهم يبقي دهبي
- نضيف الرزونقلب لحد ما يسخن اوي
- نضيف الشوربه عالرز تغطي الرز ب2 سنتي
-نضيف ملح وفلفل ونقلب ونقفل عليها الحله ونوطي النار 20 دقيقه
- وكده الرز جاهز بيتقدم مع المشاوي والاكل الشرقي
تعليقات