طريقه عمل كبده الفراخ بالطريقه اللبنانيه من شغف الطهي

كبده الفراخ اللبنانيه من شغف الطهي



الكميه:         3 اشخاص
وقت التحضير: 10 دقائق
وقت الطهي:    20 دقيقه
المكونات:
400جم كبده فراخ
زيت زيتون
طماطم شيري
حب رمان
4 فصوص ثوم
ملح
فلفل
1 معلقه كسبره
1 معلقه كمون
عصير 2 ليمونه
  دبس رمان حسب الرغبه
ربع كوب شوربه فراخ
طريقه  التحضير:
- نفرم الثوم و ونقطع الطماطم الشيري  نصين
- نغلي مايه  وننزل فيها الكبده لمده دقيقتين ونرفعها ونصفيها
-في طاسه عالنار نحط زيت زيتون وننزل بالثوم المفروم
-لما الثوم لونو يبقي دهبي ننزل بالكبده ونقلب ونشوحها 5 دقايق
-وبعدين ننزل بشوربه الفراخ ونسيبها علي نار هاديه 10 دقايق
- اول ما شوربه الفراخ تتبخر  وتبتدي تتحمر تاني
- نحط الملح والفلفل والكسبره ودبس الرمان والكمون وعصير الليمون
- ونقلب 3 دقايق بس   وقبل مانرفعها من عالنار  نحط الطماطم الشيري
- تتقدم كطبق فاتح شهيه . وتتزين بالبقدونس  والرمان

تعليقات