مرقه الخضار

طريقه عمل شوربه او مرقه الخضار من مدونه شغف الطهي




وقت التحضير:                       15 دقيقه.
وقت الطهي:                          35 دقيقه
المكونات:
                                       -3 بصل
                                       - حزمه كرفس
                                       -2 جزر
                                       -2 عود كرات
                                       - عيدان بقدونس بدون ورق
                                       - ورق لورا
                                       - 5 حبات حبهان
                                       - فلفل ابيض صحيح
                                       -زيت زيتون
                                       - 1/2 كوب مايه بليمون
طريقه التحضير:
                                      - نغسل الخضار  ونقطعه تقطيعات كبيره متساويه
                                      - في حله عالنار نحط زيت زيتون ونضيف الخضار ونقلب
                                      -ولما الزيت يسخن  مع الخضار نضيف المايه بلمون  لحد ما الخضار يدبل
                                      - وبعدين نضيف مايه  وورق اللورا والحبهان والفلفل الابيض
                                      - اول ما تبتدي تغلي  نوطي النار عليها  وونسيبها 30 دقيقه
                                      - بعد 30 دقيقه نصفي الشوربه بكبشه مانقلبش الحله كلها في المصفه عشان
                                       ماتتعكرش
                                      - ونبردها ونحطها ف اكياس وندخلها الفريزر
                                      - ممكن نعمل منها رز او فريك او برغر او نطبخ بيها زي شوربه الفراخ
                                        

تعليقات