طريقه السوتيه او التشويح شرح طريقه عمل السوتيه من مدونه شغف الطهي
السوتيه:
السوتيه من طرق الطهي بالحراره الجافه . يعني مابيدخلش في الطريقه دي اى سائل وناخد بالنا من اى سائل دي وطريقه السوتيه بتتم في طاسه ويكون فيها كميه قليله من الدهون زيت زيتون او زيت عادي او سمن او زبده علي حسب الوصفه
في طريقه الطهي بالسوتيه او التشويح لازم تكون الحراره عاليه يعني نوصل لنقطه التدخين اول ما الزيت في الطاسه يبدأ يدخن ننزل بالاكل علي طول والاكل يكون فطبقه واحده مانحطش طبقتين فوق بعض وغالبا ما بتكون الاكل اللي هيتعمل سوتيه متقطع قطع صغيره ومتساويه عشان نضمن التسويه بدرجه متساويه لكل الاكل.
وللطهي بطريقه السوتيه نحط طاسه عالنار ولما تسخن نحط الماده الدهنيه وبعدين نحط الاكل في طبقه واحده مايكونش فوق بعض وتكون النار عاليه عشان نقفل مسامات الاكل دي فحاله لما نكون بنعمل سوتيه للخضار
لو بنعمل سوتيه للحوم اسماك دواجن:
لازم الزيت يوصل لنقطه التدخين وبعدين نحط مثلا لو فراخ نحط الفراخ بعيد عن بعض عشان لو حطناها جمب بعض هتنزل العصاره اللي فيها وهتنشف
نحطها بعيد عن بعض ,ومانهزش الطاسه ولا نقلبها الالما تاخد لون دهبي نقلبها عالناحيه التانيه
المهم نقفل المسامات من الناحيتين وبعدين ممكن نهدي عليها النار او نحطها في الفرن تكمل تسويه
وكمان مهم جدا اننا مانضغطش علي اى نوع من انوع اللحوم نسيبها براحتها في الطاسه ولو الاكل اللي بتعمل سوتيه نزل مايه والطاسه اتملييت مايه يبقي ده مسلوق مش سوتيه
لو قطعه لحمه كبيره زي البيف فيليه. او حتي قطعه لحمه فيها عضم هنعملها طاجن. نقفل المسامات كويس وكمان من الاجناب
ولو عوزين نسويها تسويه كامله نهدي عليها النار بس المهم ف الاول نحبس العصاره اللي فيها
السوتيه من طرق الطهي بالحراره الجافه . يعني مابيدخلش في الطريقه دي اى سائل وناخد بالنا من اى سائل دي وطريقه السوتيه بتتم في طاسه ويكون فيها كميه قليله من الدهون زيت زيتون او زيت عادي او سمن او زبده علي حسب الوصفه
في طريقه الطهي بالسوتيه او التشويح لازم تكون الحراره عاليه يعني نوصل لنقطه التدخين اول ما الزيت في الطاسه يبدأ يدخن ننزل بالاكل علي طول والاكل يكون فطبقه واحده مانحطش طبقتين فوق بعض وغالبا ما بتكون الاكل اللي هيتعمل سوتيه متقطع قطع صغيره ومتساويه عشان نضمن التسويه بدرجه متساويه لكل الاكل.
وللطهي بطريقه السوتيه نحط طاسه عالنار ولما تسخن نحط الماده الدهنيه وبعدين نحط الاكل في طبقه واحده مايكونش فوق بعض وتكون النار عاليه عشان نقفل مسامات الاكل دي فحاله لما نكون بنعمل سوتيه للخضار
لو بنعمل سوتيه للحوم اسماك دواجن:
لازم الزيت يوصل لنقطه التدخين وبعدين نحط مثلا لو فراخ نحط الفراخ بعيد عن بعض عشان لو حطناها جمب بعض هتنزل العصاره اللي فيها وهتنشف
نحطها بعيد عن بعض ,ومانهزش الطاسه ولا نقلبها الالما تاخد لون دهبي نقلبها عالناحيه التانيه
المهم نقفل المسامات من الناحيتين وبعدين ممكن نهدي عليها النار او نحطها في الفرن تكمل تسويه
وكمان مهم جدا اننا مانضغطش علي اى نوع من انوع اللحوم نسيبها براحتها في الطاسه ولو الاكل اللي بتعمل سوتيه نزل مايه والطاسه اتملييت مايه يبقي ده مسلوق مش سوتيه
لو قطعه لحمه كبيره زي البيف فيليه. او حتي قطعه لحمه فيها عضم هنعملها طاجن. نقفل المسامات كويس وكمان من الاجناب
ولو عوزين نسويها تسويه كامله نهدي عليها النار بس المهم ف الاول نحبس العصاره اللي فيها
ملحوظه: السوتيه بالزبده لازم تكون الزبده رايقه عشان ماتتحرقش يعني نفصل الجوامد عن الزيت اللي في الزبده
زي الزبده البلدي لما بنفصل عنها المرته ^_^
وزيت الزيتون نقطه التدخين بتاعته قليله بيتحرق بسرعه عن زيت الذره
زي الزبده البلدي لما بنفصل عنها المرته ^_^
وزيت الزيتون نقطه التدخين بتاعته قليله بيتحرق بسرعه عن زيت الذره
تعليقات