الارز الابيض المكسيكي بالخضار mexican white rise من مدونه شغف الطهي
الكميه: 3 اشخاصوقت التحضير: 10 دقائق
وقت الطهي: 30 دقيقه
المكونات:
500 جم ارز جاسمين
30 جم زبده
ملح
بصل ابيض
بسله
جزر
ذره حلو(( سويت كورن))
كوسه
طريقه التحضير:
- في حله عالنار نغلي مايه . نقطع الخضار مكعبات فحجمم البسله
- نسلق الجزر نص سلق ونطلعو من المايه السخنه فمايه بتلج ونفرم البصل
- نسلق الكوسه بردونص سلق ونطلعها فمايه بتلج ونصفي منهم المايه كويس
-وكذلك البسله. وبعدين نقلب كل الخضار مع بعض ونضيف عليه الذره
-نغلي مايه للرز
-في حله عالنار نحط الزبده ولما تسيح نشوح البصل لحد ما يدبلو نشوح الرز كويس
-ونحط عليه المايه المغليه يادوب تغطي بس الرز بـ سنتي
- الجاسمين رايز مش بيحتاج مايه كتير اوي زي البسمتي والرز العادي
- نقفل الحله عليه ونغطيها كويس ونوطي النار ونسيبو لحد ما يستوي
-ولما يستوي نقلبو ونحط عليه الخضار اى كميه عاوزينها ونغطي الحله تاني ونسيبو
- وكده يبقي الرز جاهز ^_^
وقت الطهي: 30 دقيقه
المكونات:
500 جم ارز جاسمين
30 جم زبده
ملح
بصل ابيض
بسله
جزر
ذره حلو(( سويت كورن))
كوسه
طريقه التحضير:
- في حله عالنار نغلي مايه . نقطع الخضار مكعبات فحجمم البسله
- نسلق الجزر نص سلق ونطلعو من المايه السخنه فمايه بتلج ونفرم البصل
- نسلق الكوسه بردونص سلق ونطلعها فمايه بتلج ونصفي منهم المايه كويس
-وكذلك البسله. وبعدين نقلب كل الخضار مع بعض ونضيف عليه الذره
-نغلي مايه للرز
-في حله عالنار نحط الزبده ولما تسيح نشوح البصل لحد ما يدبلو نشوح الرز كويس
-ونحط عليه المايه المغليه يادوب تغطي بس الرز بـ سنتي
- الجاسمين رايز مش بيحتاج مايه كتير اوي زي البسمتي والرز العادي
- نقفل الحله عليه ونغطيها كويس ونوطي النار ونسيبو لحد ما يستوي
-ولما يستوي نقلبو ونحط عليه الخضار اى كميه عاوزينها ونغطي الحله تاني ونسيبو
- وكده يبقي الرز جاهز ^_^
تعليقات