طريقه عمل شوربه السمك مرقه السمك


طريقه عمل شوربه السمك او مرقه السمك شغف الطهي



وقت التحضير :      15 دقيقه
وقت الطهي :          25 دقيقه
المكونات:
                          -1 كيلو عضم سمك
                          - 2 بصل 
                          - 1 جزر 
                          - 5 عيدان كرفس
                          - عيدان بقدونس بدون ورق
                          - فلفل ابيض حبوب
                          - زيت زيتون
                          - ربع كوب ماء عليه عصير ليمونه
طريقه التحضير:
                          -نقشر الخضار ونقطعه تقطيعات صغيره متسوايه
                          -نغسل السمك.
 وفي حله عالنار نحط زيت زيتون ونضيف الخضار
                          -نشوح الخضار ولما الحله تسخن نضيف المايه بالليمون عليها 
                          - وبعدين نحط السمك ومانقلبش تاني خالص
                          - ونحط عليه مايه ونسيبه عالنار واول ما يغلي نوطي عليه النار
                          - نسيبه علي نار هاديه لمده 25 دقيقه
                          - وبعدين نصفيه بكبشه  مانقلبش الحله في المصفه مره واحده
                          - لما يبرد نحطه فأكياس وندخله الفريزر ونقدر نستخدمه فأي وقت 
                          - ممكن نعمل منو شوربه السي فود والاليكس تشاودر
ملحوظه:
                         - لازم يكون عضن السمك من سمك مش دهني يعني المكاريل
                          وعضم السالمون ماينفعش يتعمل شوربه

تعليقات