الديك الرومي في الفرن مع صوص الجريفي شغف الطهي
المكونات:
1 ديك رومي اى وزن
خضار: جزر- بصل - كرفس- ثوم - كرات- تفاح-طماطم
التوابل: ملح- فلفل -حبهان مطحون- بابريكا- بهارات -كسبره- زيت - زعتر فريش-روزماري فريش- قرفه مطحونه - 2 كوب شوربه فراخ- معلقه زبده
طريقه التحضير-
- نغسل الديك الرومي كويس وننشفه
- نخلط التوابل والزيت مع بعض وندعك بيها الرومي من كل حته
- ونغسل الخضاروالتفاح نقطعه ونتبله بردو بالتوابل والزيت كويس(( ماعدا الطماطم))
- نحشي الرومي بالخضار والاعشاب الروزماري والزعتر
- نحط باقي الخضار المتقطع في صينيه ونحط عليها الديك الرومي علي ضهره
- نسخن الفرن علي 220 درجه وندخل الرومي ونسيبه 15 دقيقه او لحد ماياخد اللون الاحمر
-بعد كده نظبط الفرن علي 150 درجه حراره هاديه ونسيبه لمده 30 دقيقه او 40
علي حسب حجمه
- المهم كل 10 دقايق نفتح الفرن. هنلاقيه الدهون اللي ف الرومي بتنزل منه نسقي الرومي بيها
- كل عشر دقايق نسقيه من الجريفي اللي بينزل منه
-وبعد 40 دقيقه نطلعو من الفرن
الصوص: نرفع الرومي من الصينيه وناخد الصينيه نحطها عالنار ونحط فيها كل الخضار اللي تحت الرومي واللي جواه والجريفي اللي نزل منو+ الطماطم 2 كوب شوربه فراخ وملح وفلفل ونسيبها علي نار هاديه 20 دقيقه
- وبعدين نصفي الخلطه دي فحله تانيه ناخد السائل بس ونسيبه عالنار لحد ما المايه تتبخر منه ويركز يبقي صوص. نحط الزبده نظبط الملح والفلفل
- وكده صوص الجريفي جاهز وواخد طعم التركي
- نقطع صدور التركي شرايح ونحط عليه صوص الجريفي ويتقدم معاه خضار سوتيه ورز ☺
1 ديك رومي اى وزن
خضار: جزر- بصل - كرفس- ثوم - كرات- تفاح-طماطم
التوابل: ملح- فلفل -حبهان مطحون- بابريكا- بهارات -كسبره- زيت - زعتر فريش-روزماري فريش- قرفه مطحونه - 2 كوب شوربه فراخ- معلقه زبده
طريقه التحضير-
- نغسل الديك الرومي كويس وننشفه
- نخلط التوابل والزيت مع بعض وندعك بيها الرومي من كل حته
- ونغسل الخضاروالتفاح نقطعه ونتبله بردو بالتوابل والزيت كويس(( ماعدا الطماطم))
- نحشي الرومي بالخضار والاعشاب الروزماري والزعتر
- نحط باقي الخضار المتقطع في صينيه ونحط عليها الديك الرومي علي ضهره
- نسخن الفرن علي 220 درجه وندخل الرومي ونسيبه 15 دقيقه او لحد ماياخد اللون الاحمر
-بعد كده نظبط الفرن علي 150 درجه حراره هاديه ونسيبه لمده 30 دقيقه او 40
علي حسب حجمه
- المهم كل 10 دقايق نفتح الفرن. هنلاقيه الدهون اللي ف الرومي بتنزل منه نسقي الرومي بيها
- كل عشر دقايق نسقيه من الجريفي اللي بينزل منه
-وبعد 40 دقيقه نطلعو من الفرن
الصوص: نرفع الرومي من الصينيه وناخد الصينيه نحطها عالنار ونحط فيها كل الخضار اللي تحت الرومي واللي جواه والجريفي اللي نزل منو+ الطماطم 2 كوب شوربه فراخ وملح وفلفل ونسيبها علي نار هاديه 20 دقيقه
- وبعدين نصفي الخلطه دي فحله تانيه ناخد السائل بس ونسيبه عالنار لحد ما المايه تتبخر منه ويركز يبقي صوص. نحط الزبده نظبط الملح والفلفل
- وكده صوص الجريفي جاهز وواخد طعم التركي
- نقطع صدور التركي شرايح ونحط عليه صوص الجريفي ويتقدم معاه خضار سوتيه ورز ☺
تعليقات