احلي طريقه لعمل كباب الحله المصري. kebab halla من مدونه شغف الطهي
الكميه: 4 اشخاص
وقت التحضير: 10 دقائق
وقت الطهى: 2 ساعه
المكونات:
1 كيلو لحم ضانى او بتلو من الفخده
2 لتر شوربه لحمه
1 بصله
2 فص ثوم
1 جزر
2 عود كرات
2 معلقه سمن
زيت
ملح
فلفل
1/2 معلقه كسبره
1 معلقه كبيره ديميجلاس
قطعتين فحم عشان الاسموك فليفر ( طعم التدخين)
طريقه التحضير:
-نفرم البصل والثوم ونقطع الكرات والجزر
- نقطع اللحم مكعبات ونتبله بالملح والفلفل ونعفه بدقيق
في حله عالنار نحط الزيت والسمنه ولما يسخن اوى نحط اللحمه ومانقلبهاش الا لما يكون لونها بنى غامق
-نحمرها من كل الاتجاهات ونرفعها في طبق علي جمب
- في نفس الحله نحط البصل والجزر والكرات ونشوحهم كويس
- نضيف الثوم ف الاخر ونقلب تقليبتين
-نرجع اللحمه تانى والعصاره اللي نزلت منها للحله ونضيف الكسبره والشوربه والديميجلاس
-ونقلبها كويس ونغطيها ولما تغلي نهدى النار عليها لازم تبقي علي نار هاديه
-نسيبها علي نار هاديه لمده ساعتين وكل نصف ساعه لو احتاجت مايه نزودها
-مهم جدا مايكونش المايه فيها كتير يعنى الصوص اللي فيها يكون تقيل زي العسل الاسود كده
-ولما تستوى خالص وهى عالنار نولع قطعتين الفحم
- نجيب بوله شوربه فاضيه نحط فيها حبه صوص من اللحمه ونحط البوله فنص الحله
ولما الفحم يحمر اوى نحطه في البوله ونقفل بسرعه الحله ونسيبها شويه
- بعدين نشيل البوله ونقلب الكباب ونظبط الملح وكده خد طعم الاسموك
- بيتقدم مع رز ابيض وخضار سوتيه
وقت التحضير: 10 دقائق
وقت الطهى: 2 ساعه
المكونات:
1 كيلو لحم ضانى او بتلو من الفخده
2 لتر شوربه لحمه
1 بصله
2 فص ثوم
1 جزر
2 عود كرات
2 معلقه سمن
زيت
ملح
فلفل
1/2 معلقه كسبره
1 معلقه كبيره ديميجلاس
قطعتين فحم عشان الاسموك فليفر ( طعم التدخين)
طريقه التحضير:
-نفرم البصل والثوم ونقطع الكرات والجزر
- نقطع اللحم مكعبات ونتبله بالملح والفلفل ونعفه بدقيق
في حله عالنار نحط الزيت والسمنه ولما يسخن اوى نحط اللحمه ومانقلبهاش الا لما يكون لونها بنى غامق
-نحمرها من كل الاتجاهات ونرفعها في طبق علي جمب
- في نفس الحله نحط البصل والجزر والكرات ونشوحهم كويس
- نضيف الثوم ف الاخر ونقلب تقليبتين
-نرجع اللحمه تانى والعصاره اللي نزلت منها للحله ونضيف الكسبره والشوربه والديميجلاس
-ونقلبها كويس ونغطيها ولما تغلي نهدى النار عليها لازم تبقي علي نار هاديه
-نسيبها علي نار هاديه لمده ساعتين وكل نصف ساعه لو احتاجت مايه نزودها
-مهم جدا مايكونش المايه فيها كتير يعنى الصوص اللي فيها يكون تقيل زي العسل الاسود كده
-ولما تستوى خالص وهى عالنار نولع قطعتين الفحم
- نجيب بوله شوربه فاضيه نحط فيها حبه صوص من اللحمه ونحط البوله فنص الحله
ولما الفحم يحمر اوى نحطه في البوله ونقفل بسرعه الحله ونسيبها شويه
- بعدين نشيل البوله ونقلب الكباب ونظبط الملح وكده خد طعم الاسموك
- بيتقدم مع رز ابيض وخضار سوتيه
تعليقات