شرح طريقه السلق boiling . تعلم طرق الطهي الطهي بالسلق شغف الطهي
السلق:
-السلق من طرق الطهي بالحراره الرطبه واللي بنسخدم فيها المايه
طريقه السلق بتستخدم لتطريه الطعام يعني كل الاكل اللي بيسلق بيطلع طري ف الاخر عكس القلي ((اللي لازم يمون فيه الاكل مقرمش))
- السلق بيكون فدرجه حراره 100 لازم تكون النار عاليه عالمايه وتكون المايه بتغلي
وتكون كميه المايه بالنسبه للحاجه اللي هنسلقها كبيره .
يعني مثلا لو بنسلق 1 كيلو لحمه لازم يكون المايه 3 كيلو عشان درجه حراره المايه ماتقلش وتبقي تحت الـ100 ومش هيكون ساعتها سلق .
-وبتختلف درجه غليان المايه علي حسب الضغط الجوي في مستوي سطح البحر. المايه بتغلي عند 100درجه مئويه وكل ما بنطلع 300 متر عن مستوي سطح البحر بتقل درجه حراره غليان المايه 1 درجه يعني تغلي عند 99
يعني لو علي سطح جبل ارتفاعه 900 متر المايه تغلي عند 97 درجه مئويه
معني انها بتغلي عند 97 يبقي الاكل هيحتاج وقت اكتر من اللي هيستوي فيه علي مستوي سطح البحر
- واضافه الكحول للمايه بيخلي بردو درجه حاراه غليان المايه تقل
يعني لو ضيفنا اى نوع من الحكول ممكن لما المايه توصل ل95 درجه مئويه تغلي
- اما بقي لو ضيفنا ملح او سكر للمايه بتخلي درجه حراره غليان المايه تزيد
يعني ممكن المايه تغلي عند 102 او 104 مش اكتر من كده
عشان كده لما بنسلق خضار فمايه بملح بيستوي بسرعه لان الحراره عاليه عليه
-السلق من طرق الطهي بالحراره الرطبه واللي بنسخدم فيها المايه
طريقه السلق بتستخدم لتطريه الطعام يعني كل الاكل اللي بيسلق بيطلع طري ف الاخر عكس القلي ((اللي لازم يمون فيه الاكل مقرمش))
- السلق بيكون فدرجه حراره 100 لازم تكون النار عاليه عالمايه وتكون المايه بتغلي
وتكون كميه المايه بالنسبه للحاجه اللي هنسلقها كبيره .
يعني مثلا لو بنسلق 1 كيلو لحمه لازم يكون المايه 3 كيلو عشان درجه حراره المايه ماتقلش وتبقي تحت الـ100 ومش هيكون ساعتها سلق .
-وبتختلف درجه غليان المايه علي حسب الضغط الجوي في مستوي سطح البحر. المايه بتغلي عند 100درجه مئويه وكل ما بنطلع 300 متر عن مستوي سطح البحر بتقل درجه حراره غليان المايه 1 درجه يعني تغلي عند 99
يعني لو علي سطح جبل ارتفاعه 900 متر المايه تغلي عند 97 درجه مئويه
معني انها بتغلي عند 97 يبقي الاكل هيحتاج وقت اكتر من اللي هيستوي فيه علي مستوي سطح البحر
- واضافه الكحول للمايه بيخلي بردو درجه حاراه غليان المايه تقل
يعني لو ضيفنا اى نوع من الحكول ممكن لما المايه توصل ل95 درجه مئويه تغلي
- اما بقي لو ضيفنا ملح او سكر للمايه بتخلي درجه حراره غليان المايه تزيد
يعني ممكن المايه تغلي عند 102 او 104 مش اكتر من كده
عشان كده لما بنسلق خضار فمايه بملح بيستوي بسرعه لان الحراره عاليه عليه
تعليقات