طريقه عمل الكفته المشويه علي الطريقه اللبنانيه

طريقه عمل الكفته. اسياخ الكفته المشويه علي الطريقه اللبنانيه شغف الطهي

الكميه:           4 اشخاص
وقت التحضير:  20 دقيقه
وقت الطهي:   20 دقيقه
المكونات:
1 كيلو لحمه مفرومه (جملي او بقري)
300 جم دهن (ضاني )
2 بصل
1/2 معلقه قرفه
1 معلقه فلفل اسمر
ملح
1 معلقه بهارات لحمه
1/4 معلقه جبهان مطحون

طريقه التحضير:
-نفرم اللحمه والدهن ناعمه يعني  مرتين او تلاته
-نضرب البصل في الخلاط مع ربع كوب ماء ونعصره كويس 
-نضيف جزء (صغير) من تفل البصل علي اللحمه عشان ماتفكش من السيخ ونحتفظ بمايه البصل
-ونحط عليها التوابل ووالملح ونقلبها كويس ( ممكن نسوي قطعه صغيره عشان نشوف الطعم محتاج توابل وملح ولا كويسه كده).
- نحط ايدينا فمايه البصل ونعمل الكفته ف السيخ وحجم اللحمه في السيخ يكون مش قليل عشان ماينشفش عالنار.
- نسيبها عالنار لحد ماتحمر ونقلبها وتكون حراره النار  متوسطه مش هاديه عشان عصاره اللحمه ماتنزلش كلها والكفته ماتنشفش
-بتتقدم علي بقدونس مفروم مع ورز وسلطه خضرا او طحينه

تعليقات