طريقه عمل رموش الست من مدونه شغف الطهى

   رموش الست بطريقه سهله علي مدونه شغف الطهي


وقت التحضير : 15 دقيقه
وقت الطهى : 25 - 30 دقيقه
المقادير :
340 جم زبده
140 جم سكر بودره
140 جم دقيق سميد 
540 جم دقيق
نصف كيس بيكنج بودر
5 جم فانيليا
2 بيضه
بيضه + كيس فانيليا للتلميع
الشربات : خفيف بارد
طريقه التحضير:
1) فى وعاء نضع الزبده + السكر البودره + دقيق السميد + الدقيق الابيض + البيكنج بودر ونخلطهم جيدا.
2) تخلط البيض والفانيليا ويضافوا على الخليط السابق واول ما العجينه تلم نتوقف عن الخلط ثم تشكل رموش الست وتوضع فى صاج مع الحرص بتلميع الوجه جيدا بالبيض والفانيليا باستخدام الفرشاه .
3) تدخل الفرن على درجه حراره 200 مئويه لمده 25 دقيقه او حتى تاخذ اللون الذهبى .
4) عند خروجها نضع مباشره الشربات في الصينيه ونتاكد من تغطيه الشربات لكل رموش الست الموضوعه بالصينيه ليتشربه ثم نتخلص من بواقي الشربات فى وعاء ليستخدم ثانيه للرموش ثم تترك لتبرد ثم تقدم . 

تعليقات