طريقه عمل ريزوتو الفراخ. الريزوتو بالفراخ chicken risotto

اتشيكين ريزوتو  الايطالي . الريزوتو  مع الفراخ من شغف الطهي


وقت التحضير:    10 دقائق
وقت الطهي :      15 دقيقه
الكميه:             3 اشخاص
المكونات:
250 جم رز اربوريو
2 ليمون كبير  
60جم كريمه
30جم زبده
2كوب شوربه فراخ
زيت زيتون
ملح فلفل
جبنه بارميزان مبشوره
1 بصل صغيره
طريقه التحضير:
-نفرم البصل  - نبشر الليمون 
-في حله صغيره عالنار نحط زيت زيتون ولما يسخن ننزل بالبصل 
- اول ما البصل يدبل  ننزل بالرز ونص كميه الزبده
- نشوح الرز لمده 3 دقايق وبعدين نضيف 1 كوب شوربه ونفضل نقلب
- لما يشرب الشوربه نحط نص كوب ولما يتشرب بردو نحط نص الكوب الاخير
-وبعد دقيتقتين نضيف الكريمه والزبده والجبنه والملح والفلفل ونقلب ونضيف بشر الليمون
-ونرفعو من عالنار اول ما يستوي لو احتاج شويه شوربه او كريمه ممكن نزود
 لازم يكون (الدينتي) بيقرش شويه يعني لسا بيقطم

- نقدمو ف الطبق وعليه رشه زيت زيتون وورق بقدونس  وعصره ليمون

تعليقات