طريقه عمل الجزر الجلاسيه glazed currots

الجزر الجلاسيه من مدونه شغف الطهي




المكونات تكفي:          -2 اشخاص.
وقت التحضير:          -10 دقائق .
وقت الطهي:             -20 دقائق.
           

المكونات:
                             - 3 جزر متوسطه.
                             - 1معلقه زبده.
                             -1 معلقه عسل.
                             - ملح وفلفل ابيض.وممكن فلفل اسمر مجروش
                             - 1.5 كوب شوربه خضار او فراخ.
طريقه التحضير:
                            - نقشر الجزر ونقطعه تقطيعه ((باتونت))  صوابع زي البطاطس المقليه لازم تكون التقطيعه
                               زي بعض عشان كله يبقي تسويه واحده.
                            - نحط الزبده في طاسه عالنار وبعدين نحط الجزر والعسل ونقلب دقيقتين.
                            - نضيف شوربه الخضار والملح والفلفل ولما الشوربه تغلي نهدي النار لحد ما الجزر يبقي قرب يستوي.
                            - نرفع الجزر من الطاسه  ونسيب الشوربه تتركز مع العسل والزبده عالنار.
                            - لما يتركز يبقي صوص نحط الجزر تاني ونقلب تقليبتين ونرفعه.
                            - بيتقدم مع الفراخ واللحوم كطبق جانبي.

تعليقات