بطاطس جريتان في الفرن من مدونه شغف الطهي
وصفه البطاطس الجريتان
الكميه: 1 صنيه
وقت التحضير: 25 دقيقه
وقت الطهي: 40 دقيقه
المكونات:
1.5 كيلو بطاطس
1 لتر كريمه طهي
7 بيضه
200جم جبنه بارميزان مبشوره
ملح
فلفل
جوزه الطيب مبشوره
1 معلقه مرقه دجاج باودر
زعتر فريش
طريقه التحضير:
- نغسل البطاطس ونقشرها. وتقطعها شرايح رقيقه ضعف حجم الشيبسي 3 مرات
بس مش تخينه زي صنيه البطاطس المصريه
-في حله كبيره عالنار نملاها مايه ونحط معلقه مرقه الدجاج ونحط البطاطس نسلقها
- ماتستويش اوي ((لازم تكون لسا بتقرش يعني قبل نص السوي كمان))
-نرفع البطاطس من الحله ونصفيها
- نرصها في صنيه او بايركس ونسيبها تبرد
- نخلط الكريمه والبيض والزعتر والملح والفلفل والجبنه البارميزان جوزه الطيب ونضربهم بأيدينا بمضرب سلك نقلبهم كويس
- نحط الخليط ده علي البطاطس ونهز الصينيه ونخلي الخليط مخطي البطاطس
- رشه جبنه بارميزان عالوش ورشه زعتر فريش
- نسخن الفرن علي 180 وندخلها لمده 35 دقيقه لحد ما وشها يحمر
- بتتقدم كطبق خانبي مع اللحوم الخفيفه زي الاسماك المسلوقه والفراخ البوشيه
وصفه البطاطس الجريتان
الكميه: 1 صنيه
وقت التحضير: 25 دقيقه
وقت الطهي: 40 دقيقه
المكونات:
1.5 كيلو بطاطس
1 لتر كريمه طهي
7 بيضه
200جم جبنه بارميزان مبشوره
ملح
فلفل
جوزه الطيب مبشوره
1 معلقه مرقه دجاج باودر
زعتر فريش
طريقه التحضير:
- نغسل البطاطس ونقشرها. وتقطعها شرايح رقيقه ضعف حجم الشيبسي 3 مرات
بس مش تخينه زي صنيه البطاطس المصريه
-في حله كبيره عالنار نملاها مايه ونحط معلقه مرقه الدجاج ونحط البطاطس نسلقها
- ماتستويش اوي ((لازم تكون لسا بتقرش يعني قبل نص السوي كمان))
-نرفع البطاطس من الحله ونصفيها
- نرصها في صنيه او بايركس ونسيبها تبرد
- نخلط الكريمه والبيض والزعتر والملح والفلفل والجبنه البارميزان جوزه الطيب ونضربهم بأيدينا بمضرب سلك نقلبهم كويس
- نحط الخليط ده علي البطاطس ونهز الصينيه ونخلي الخليط مخطي البطاطس
- رشه جبنه بارميزان عالوش ورشه زعتر فريش
- نسخن الفرن علي 180 وندخلها لمده 35 دقيقه لحد ما وشها يحمر
- بتتقدم كطبق خانبي مع اللحوم الخفيفه زي الاسماك المسلوقه والفراخ البوشيه
وقت التحضير: 25 دقيقه
وقت الطهي: 40 دقيقه
المكونات:
1.5 كيلو بطاطس
1 لتر كريمه طهي
7 بيضه
200جم جبنه بارميزان مبشوره
ملح
فلفل
جوزه الطيب مبشوره
1 معلقه مرقه دجاج باودر
زعتر فريش
طريقه التحضير:
- نغسل البطاطس ونقشرها. وتقطعها شرايح رقيقه ضعف حجم الشيبسي 3 مرات
بس مش تخينه زي صنيه البطاطس المصريه
-في حله كبيره عالنار نملاها مايه ونحط معلقه مرقه الدجاج ونحط البطاطس نسلقها
- ماتستويش اوي ((لازم تكون لسا بتقرش يعني قبل نص السوي كمان))
-نرفع البطاطس من الحله ونصفيها
- نرصها في صنيه او بايركس ونسيبها تبرد
- نخلط الكريمه والبيض والزعتر والملح والفلفل والجبنه البارميزان جوزه الطيب ونضربهم بأيدينا بمضرب سلك نقلبهم كويس
- نحط الخليط ده علي البطاطس ونهز الصينيه ونخلي الخليط مخطي البطاطس
- رشه جبنه بارميزان عالوش ورشه زعتر فريش
- نسخن الفرن علي 180 وندخلها لمده 35 دقيقه لحد ما وشها يحمر
- بتتقدم كطبق خانبي مع اللحوم الخفيفه زي الاسماك المسلوقه والفراخ البوشيه
تعليقات