طريقه عمل اللازانيا الايطاليه من مدونه شغف الطهي
وقت التحضير: 1.30 ساعه
وقت الطهي: 35 دقيقه
المكونات:
هنحتاج عجينه باستا
وهنحتاج صوص بلونيز
وبشاميل
وصوص طماطم ايطالي
وجبنه بارميزان
وشويه كريمه طهي
جبنه موتزريلا
طريقه التحضير:
-طبعا بعد مانجهز البشاميل والبلونيز والعجينه كل المكونات تبقي بارده
ننفض العجينه كويس اوي من الدقيق بعد مانفردها كويس يبقي سمكها رفيع -في مايه بتغلي نسلق المكرونه لمده 4 دقائق
-نخلط البشاميل بالجبنه البارميزان المبشوره والكريمه
-في صنيه او بايركس نحط شويه صوص طماطم ونحط فوقو طبقه من المكرونه اللي عماناها
وطبقه بشاميل بسيط وطبقه بلونيزوشويه جبنه موتزريللا ونفضل نحط طبقه مكرونه وطبقه بشاميل وطبقه بلونيز لحد مانملي الصنيه
- اخر طبقه تكون بلونيز وفوقها شويه بشاميل بسيط
-نسخن الفرن علي 170 وندخلها لمده 30 دقيقه وبعد 30 دقيقه نشوفها محتاجه تاني وقت ولا لا
- في اخر 10 دقائق نضيف الموتزريللا عالوش
- بتتقدم مع صوص طماطم ايطالي ورشه جبنه بارميزان
وقت الطهي: 35 دقيقه
المكونات:
هنحتاج عجينه باستا
وهنحتاج صوص بلونيز
وبشاميل
وصوص طماطم ايطالي
وجبنه بارميزان
وشويه كريمه طهي
جبنه موتزريلا
طريقه التحضير:
-طبعا بعد مانجهز البشاميل والبلونيز والعجينه كل المكونات تبقي بارده
ننفض العجينه كويس اوي من الدقيق بعد مانفردها كويس يبقي سمكها رفيع -في مايه بتغلي نسلق المكرونه لمده 4 دقائق
-نخلط البشاميل بالجبنه البارميزان المبشوره والكريمه
-في صنيه او بايركس نحط شويه صوص طماطم ونحط فوقو طبقه من المكرونه اللي عماناها
وطبقه بشاميل بسيط وطبقه بلونيزوشويه جبنه موتزريللا ونفضل نحط طبقه مكرونه وطبقه بشاميل وطبقه بلونيز لحد مانملي الصنيه
- اخر طبقه تكون بلونيز وفوقها شويه بشاميل بسيط
-نسخن الفرن علي 170 وندخلها لمده 30 دقيقه وبعد 30 دقيقه نشوفها محتاجه تاني وقت ولا لا
- في اخر 10 دقائق نضيف الموتزريللا عالوش
- بتتقدم مع صوص طماطم ايطالي ورشه جبنه بارميزان
تعليقات