طريقه عمل شوربه العدس . طريقه عمل العدس المصري yellow lentil soup

شوربه العدي بالطريقه  المصريه من مدونه شغف الطهي

الكميه:       4 اشخاص
وقت التحضير: 10 دقيقه
وقت الطهى :  40 دقيقه
المكونات:
250جم عدس اصفر 
2 طماطم
2 جزر
1 بصله
2 عود كرفس 
5 فصوص ثوم
1 معلقه زبده
زيت زيتون
ملح فلفل
1 معلقه كسبره 
1 معلقه كمون حبوب
شوربه فراخ
ربع كوب مايه بليمون
طريقه التحضير:
- نغسل العدس ونسيبو علي جمب يتصفي كويس
- نقطع الجزر والبصل والكرفس والطماطم اى تقطيعه. نفرم الثوم ناعم جدا
-في حله عالنار نحط زيت زيتون ونشوح الخضار وعليه الكمون الحبوب
وكل ما الخضار يبتدي يلون نحط معلقتين مايه بليمون (( بكده بنطلع كل طعم الخضار والريحه ))
- نضيف العدس ونشوح لمده دقيقه وبعدين نضيف الشوربه والطماطم . نستني لحد ما تغلي ونوطي النار عليها لمده 25 دقيقه  وبعدين نضربه في الخلاط
- نرجعه تاني عالنارونزود شويه شوربه ونسيبو حد ما يغلي
- نعمل الطشه بتاعت العدس ((نحط حته زبده في طاسه علي النار ونحط الثوم ونقلب لحد ما لونو يبقي دهبي وبعدين نضيف معلقه الكسبره ونقلب تقلبتين ))
- ونضيف الطشه عالعدس وهو بيغلي 
- وكده العدس جاهز وبيتقدم معاه عيش الكريتون 

تعليقات