طريقه عمل الريزوتو بالمشروم. ريزوتو ايطالي بالمشروم من مدونه شغف الطهي
وقت التحضير: 10 دقائق
وقت الطهي : 15 دقيقه
الكميه: 3 اشخاص
المكونات:
250 جم رز اربوريو
60جم كريمه
30جم زبده
2كوب شوربه فراخ
زيت زيتون
ملح فلفل
مشروم
جبنه بارميزان مبشوره
1 بصل صغيره
نص ليمونه فربع كوب مايه
طريقه التحضير:
-نفرم البصل ونقطع المشروم
-في حله صغيره عالنار نحط زيت زيتون ولما يسخن نحط البصل
- اول ما البصل يدبل نحط المشروم ونشوح دقيقتين ونحط شويه مايه بليمون
عشان نحافظ علي لون المشروم. ولما المشروم يدبل نحط الرز ونص كميه الزبده
- نشوح الرز لمده 3 دقايق وبعدين نضيف 1 كوب شوربه ونفضل نقلب
- لما يشرب الشوربه نحط نص كوب ولما يتشرب بردو نحط نص الكوب الاخير
-وبعد دقيتقتين نضيف الكريمه والزبده والجبنه والملح والفلفل ونقلب
-ونرفعو من عالنار اول ما يستوي لازم يكون الدينتي بيقرش شويه يعني لسا بيقطم
- نقدمو ف الطبق وعليه رشه زيت زيتون وورق بقدونس
وقت الطهي : 15 دقيقه
الكميه: 3 اشخاص
المكونات:
250 جم رز اربوريو
60جم كريمه
30جم زبده
2كوب شوربه فراخ
زيت زيتون
ملح فلفل
مشروم
جبنه بارميزان مبشوره
1 بصل صغيره
نص ليمونه فربع كوب مايه
طريقه التحضير:
-نفرم البصل ونقطع المشروم
-في حله صغيره عالنار نحط زيت زيتون ولما يسخن نحط البصل
- اول ما البصل يدبل نحط المشروم ونشوح دقيقتين ونحط شويه مايه بليمون
عشان نحافظ علي لون المشروم. ولما المشروم يدبل نحط الرز ونص كميه الزبده
- نشوح الرز لمده 3 دقايق وبعدين نضيف 1 كوب شوربه ونفضل نقلب
- لما يشرب الشوربه نحط نص كوب ولما يتشرب بردو نحط نص الكوب الاخير
-وبعد دقيتقتين نضيف الكريمه والزبده والجبنه والملح والفلفل ونقلب
-ونرفعو من عالنار اول ما يستوي لازم يكون الدينتي بيقرش شويه يعني لسا بيقطم
- نقدمو ف الطبق وعليه رشه زيت زيتون وورق بقدونس
تعليقات