طريقه عمل ريزوتو بالمشروم mushroom risotto

طريقه عمل الريزوتو بالمشروم. ريزوتو ايطالي بالمشروم من مدونه شغف الطهي


وقت التحضير:    10 دقائق
وقت الطهي :      15 دقيقه
الكميه:             3 اشخاص
المكونات:
250 جم رز اربوريو
60جم كريمه
30جم زبده
2كوب شوربه فراخ
زيت زيتون
ملح فلفل
مشروم
جبنه بارميزان مبشوره
1 بصل صغيره
نص ليمونه فربع كوب مايه

طريقه التحضير:
-نفرم البصل  ونقطع المشروم
-في حله صغيره عالنار نحط زيت زيتون ولما يسخن نحط البصل
- اول ما البصل يدبل نحط المشروم ونشوح دقيقتين ونحط شويه مايه بليمون
عشان نحافظ علي لون المشروم.  ولما المشروم يدبل نحط الرز ونص كميه الزبده
- نشوح الرز لمده 3 دقايق وبعدين نضيف 1 كوب شوربه ونفضل نقلب
- لما يشرب الشوربه نحط نص كوب ولما يتشرب بردو نحط نص الكوب الاخير
-وبعد دقيتقتين نضيف الكريمه والزبده والجبنه والملح والفلفل ونقلب
-ونرفعو من عالنار اول ما يستوي  لازم يكون الدينتي بيقرش شويه يعني لسا بيقطم
- نقدمو ف الطبق وعليه رشه زيت زيتون وورق بقدونس 

تعليقات