طريقه عمل بنا ارابياتا penna arabiata

طريقه عمل باستا ارابياتا بالصوص الاحمر . طريقه عمل صوص الاربياتا من مدونه شغف الطهي
الكميه:           3 اشخاص
وقت التحضير:     15 دقيقه
وقت الطهي:        25 دقيقه
المكونات:
400جم مكرونه بنا ((اقلام))
3 حبات طماطم ((كاسيه)).
4 فصوص ثوم.
2 فلفل احمر حاار.
زيت زيتون.
اوراق بقدونس.
جبنه رومانو مبشوره .
طريقه التحضير:
-نقطع الثوم اسلايس شرائح . نفرم البقدونس والفلفل.
-نعمل الطماطم بلانشنج ((بلانشيه)) يعني  نغلي مايه  ونجهز مايه بتلج.
مم اخر الطماطم من تحت  بسن السكينه نعمل علامه (+) يعني يادوب نقطع القشره .عشان نعرف نقشرها .
- وننزلها في المايه تكون بتغلي ونعد بالظبط 25 ثانيه ونطلعها في مايه بتلج.

- نقشر الطماطم واقسمها  نصين بالعرض ونطلع منها كل البذرمش هنستخدمه ونفرمها.
-في طاسه عالنار  نحط زيت زيتون ولما يسخن نحط الفلفل والثوم.
- لما يتحول لون الثوم للدهبي ننزل بالطماطم وربع كوبايه مايه ونقلب .
- نهدي النار عالصلصه ونسيبها 15 دقيقه.
- نغلي مايه ونحط معلقه ملح ونسلق المكرونه نص سلقه يعني تسويه ((الدينتي))
لازم تكون بتقطم  .
- نرفع المكرونه من المايه ونصفيها كويس ونضيفها للصوص ونقلب.
- نضيف البقدونس ونقلب ونحطها فطبق التقديم  ونرش عليها الجبنه الرومانو المبشوره .
ملحوظه: (( نسلق المكرونه الدينتي يعني تكون لسا بتقطم يكون فيها خط من جوه. المكرونه لونو ابيض)) المكرونه لما بتستوي اوي الماده النشويه بتطلع منها  وهي دي اللي بتكون السبب ف انها بتتخن .

تعليقات