طريقه عمل البطاطس الدوفين من مدونه شغف الطهي
الكميه: 4 اشخاص
وقت التحضير: 20 دقيقه
وقت الطهى: 20 دقيقه
المكونات:
1- عجينه الشو:
65جم دقيق
115 جم ماء
40جم زبده
ربع معلقه ملح
2 بيض
2 البطاطس:
300 جم بطاطس مسلوقه ومهروسه
ملح فلفل
جوزه الطيب
طريقه التحضير:
- في حله عالنار نضع المار والزبده والملح
- عند الغليان نضيف الدقيق ونقلب العجينه بسرعه عالنار لمده دقيقه
- نرفع من عالنار ونقلب لحد ما العجينه تلم
- نفردها علي رخامه المطبخ ونسيبها لحد ما تبرد
- نضيف البيض معلقه معلقه للعجينهعشان ماتخرزش ونعجنها كويس لحد ما تبقي ناعمه جدا
- البطاطس المهروسه نحط عليها ملح وفلفل وجوزه الطيب ولازم تكون ناعمه
- نخلط البطاطس بالعجينه ونسخن الزيت علي 180 يكون زيت كتير ف القلايه
-نغطي ايدينا بشويه زيت ونمسك العجينه ونعملها زي الزلابيه كور
- نقليها لحد لونها ما يتحول لدهبي ووتتنفش
نرفعها من الزيت علي منديل مطبخ وتبقي كده جاهزه
- بتتقدم كبطق جانبي مع اللاسماك زي السالمون والسيابس والاسماك المسلوقه
- ملحوظه: ممكن نحشيها قطع فراخ صغيره او خضار او سمك بس لازم الحشو يكون مستوي
وقت التحضير: 20 دقيقه
وقت الطهى: 20 دقيقه
المكونات:
1- عجينه الشو:
65جم دقيق
115 جم ماء
40جم زبده
ربع معلقه ملح
2 بيض
2 البطاطس:
300 جم بطاطس مسلوقه ومهروسه
ملح فلفل
جوزه الطيب
طريقه التحضير:
- في حله عالنار نضع المار والزبده والملح
- عند الغليان نضيف الدقيق ونقلب العجينه بسرعه عالنار لمده دقيقه
- نرفع من عالنار ونقلب لحد ما العجينه تلم
- نفردها علي رخامه المطبخ ونسيبها لحد ما تبرد
- نضيف البيض معلقه معلقه للعجينهعشان ماتخرزش ونعجنها كويس لحد ما تبقي ناعمه جدا
- البطاطس المهروسه نحط عليها ملح وفلفل وجوزه الطيب ولازم تكون ناعمه
- نخلط البطاطس بالعجينه ونسخن الزيت علي 180 يكون زيت كتير ف القلايه
-نغطي ايدينا بشويه زيت ونمسك العجينه ونعملها زي الزلابيه كور
- نقليها لحد لونها ما يتحول لدهبي ووتتنفش
نرفعها من الزيت علي منديل مطبخ وتبقي كده جاهزه
- بتتقدم كبطق جانبي مع اللاسماك زي السالمون والسيابس والاسماك المسلوقه
- ملحوظه: ممكن نحشيها قطع فراخ صغيره او خضار او سمك بس لازم الحشو يكون مستوي
تعليقات