طريقه عمل بوتيتو سكين potato skin من مدونه شغف الطهي

طريقه عمل بطاطس بالقشر ومحشيه جبنه potato skin من شغف الطهي

الكميه:            3 اشخاص
وقت التحضر:    25 دقيقه
وقت الطهى:    40 دقيقه
المكونات:
3 بطاطس متوسطه
3 شريحه تركي مدخن
3 شريحه بيف بيكون
1 بصل اخضر
250جم جبنه شيدرحمرا مبشوره 
زعتر فريش
ملح فلفل
زيت زيتون
سور كريم

طريقه التحضير:
-نقطع البصل شرايح نقطع البيف بيكون والتركي مكعبات صغيره
- نسلق البطاطس بالقشر  ولما تستوي  نطلعها ونصفيها (( مانسبهاش تتهري))
- لما البطاطس تبرد  نقسمها نين بالعرض ونحاول نفضي قلب البطاطس بالمعلقه
- وندهن القشره بالزيت ونتبلها بملح وفلفل ونحطها في صنيه ودخلها الفرن 180درجه 30 دقيقه

-المهم يكون قشر البطاطس لفوق عشان تتحمر
- نسيب البطاطس في الفرن ونحط طاسه عالنار
- نحط معلقه زيت زيتون ونشوح البصل  والبيكون وف الاخر نحط التركي وملح وفلفل ونطفي النار ونسيب الخلطه دي تبرد
-بعد ما البطاطس قشرتها تتحمر نطلعها من الفرن ولما تبرد نحط فيها
الجبنه الشيدر وفوقها الخلطه اللي عملناها  ونشر عليها الزعتر الفريش
 - نسخن الفرن علي 180 وندخلها  لحد ما الجبنه تسيح ونطلعها تاني
- نحط عليها معلقه سور كريم ورشه بقدونس او بصل اخضر ☺ وبالهنا والشفا 

- ممكن نغير الحشو نحشيها اى حاجه فراخ لحمه  جمبري  ممكن خضار  
وممكن جبنه موتزريللا حسب ما نحب - وقلب البطاطس ممكن نعملو بطاطس مهروسه ☺ 


تعليقات