طريقه عمل طاجن الشبيريد باي
Shepherd Pie
من مدونه شغف الطهي

الكميه: 4 اشخاص
وقت التحضير: 15 دقيقه
وقت الطهي: 50 دقيقه
المكونات
4 بطاطس متوسطه
1/2 كيلو لحمه مفرومه
2 طماطم
1 جزر
1 بصل
2 معلقه صلصه
جوزه الطيب مبشوره
ملح
فلفل
بابريكا
جبنه شيدر
ربع كوب شوربه فراخ
زيت زيتون
زعتر فريش
40 جم زبده
طريقه التحضير:
- نقشر البطاطس ونقطعها ونسيبها تتسلق
- نتبل اللحمه بالملح والفلفل نقطع البصل والجزر مكعبات صغيره جدا
-في طاسه عالنار نحط زيت زيتون ولما يسخن اوي يبتدي يدخن نحط اللحمه المفرومه نفردها فكل الطاسه
- نسيبها مانقلبهاش غير لما تاخد لون احمر . ونقلبها عالجمب التاني
- نقلب اللحمه لحد ماتتشوح ونرفعها من الطاسه فطبق
- في نفس الطاسه نحط شويه زيت زيتون ونحط الجزر والبصل ونشوحهم 5 دقايق ونضيف اللحمه والشوربه والطماطم وصلصه الطماطم وملح وفلفل وجوزه الطيب والزعتر ونسيبها لحد ماتستوي
- نرفع البطاطس من عالنار ونحط عليها الزبده والملح والفلفل الابيض ونهرسها كويس
- بعد ماللحمه تستوي نحط نص البطاطس فطاجن مدهون زبده ونحط عليها اللحمه وشويه جبنه شيدر مبشوره
ونحط تاني بطاطس ونحاول نعمل شكل قبه يعني تكون البطاطس طالعه لفوق شويه اعلي من حرف الطاجن وندخلها الفرن علي 180درجه 30 دقيقه لحد ما تاخد لون ونحط عليها الجبنه الشيدر ونديها كمان 5 دقايق وتبقي كده جازه
وقت التحضير: 15 دقيقه
وقت الطهي: 50 دقيقه
المكونات
4 بطاطس متوسطه
1/2 كيلو لحمه مفرومه
2 طماطم
1 جزر
1 بصل
2 معلقه صلصه
جوزه الطيب مبشوره
ملح
فلفل
بابريكا
جبنه شيدر
ربع كوب شوربه فراخ
زيت زيتون
زعتر فريش
40 جم زبده
طريقه التحضير:
- نقشر البطاطس ونقطعها ونسيبها تتسلق
- نتبل اللحمه بالملح والفلفل نقطع البصل والجزر مكعبات صغيره جدا
-في طاسه عالنار نحط زيت زيتون ولما يسخن اوي يبتدي يدخن نحط اللحمه المفرومه نفردها فكل الطاسه
- نسيبها مانقلبهاش غير لما تاخد لون احمر . ونقلبها عالجمب التاني
- نقلب اللحمه لحد ماتتشوح ونرفعها من الطاسه فطبق
- في نفس الطاسه نحط شويه زيت زيتون ونحط الجزر والبصل ونشوحهم 5 دقايق ونضيف اللحمه والشوربه والطماطم وصلصه الطماطم وملح وفلفل وجوزه الطيب والزعتر ونسيبها لحد ماتستوي
- نرفع البطاطس من عالنار ونحط عليها الزبده والملح والفلفل الابيض ونهرسها كويس
- بعد ماللحمه تستوي نحط نص البطاطس فطاجن مدهون زبده ونحط عليها اللحمه وشويه جبنه شيدر مبشوره
ونحط تاني بطاطس ونحاول نعمل شكل قبه يعني تكون البطاطس طالعه لفوق شويه اعلي من حرف الطاجن وندخلها الفرن علي 180درجه 30 دقيقه لحد ما تاخد لون ونحط عليها الجبنه الشيدر ونديها كمان 5 دقايق وتبقي كده جازه
1/2 كيلو لحمه مفرومه
2 طماطم
1 جزر
1 بصل
2 معلقه صلصه
جوزه الطيب مبشوره
ملح
فلفل
بابريكا
جبنه شيدر
ربع كوب شوربه فراخ
زيت زيتون
زعتر فريش
40 جم زبده
طريقه التحضير:
- نقشر البطاطس ونقطعها ونسيبها تتسلق
- نتبل اللحمه بالملح والفلفل نقطع البصل والجزر مكعبات صغيره جدا
-في طاسه عالنار نحط زيت زيتون ولما يسخن اوي يبتدي يدخن نحط اللحمه المفرومه نفردها فكل الطاسه
- نسيبها مانقلبهاش غير لما تاخد لون احمر . ونقلبها عالجمب التاني
- نقلب اللحمه لحد ماتتشوح ونرفعها من الطاسه فطبق
- في نفس الطاسه نحط شويه زيت زيتون ونحط الجزر والبصل ونشوحهم 5 دقايق ونضيف اللحمه والشوربه والطماطم وصلصه الطماطم وملح وفلفل وجوزه الطيب والزعتر ونسيبها لحد ماتستوي
- نرفع البطاطس من عالنار ونحط عليها الزبده والملح والفلفل الابيض ونهرسها كويس
- بعد ماللحمه تستوي نحط نص البطاطس فطاجن مدهون زبده ونحط عليها اللحمه وشويه جبنه شيدر مبشوره
ونحط تاني بطاطس ونحاول نعمل شكل قبه يعني تكون البطاطس طالعه لفوق شويه اعلي من حرف الطاجن وندخلها الفرن علي 180درجه 30 دقيقه لحد ما تاخد لون ونحط عليها الجبنه الشيدر ونديها كمان 5 دقايق وتبقي كده جازه
تعليقات