طريقه عمل ريزوتو الروبيان. ريزوتو الجمبري الايطالي من مدونه شغف الطهي
وقت التحضير: 10 دقائق
وقت الطهي : 15 دقيقه
الكميه: 3 اشخاص
المكونات:
250 جم رز اربوريو
100جم جمبري صغير مقشر
60جم كريمه
30جم زبده
2كوب شوربه فراخ
زيت زيتون
ملح فلفل1 فص ثوم
جبنه بارميزان مبشوره
1 بصل صغيره
طريقه التحضير:
-نفرم البصل والثوم
-في حله صغيره عالنار نحط زيت زيتون ولما يسخن ننزل بالجمبري ورشه ملح وفلفل
-3 دقايق فقط نحط البصل والثوم
- اول ما البصل يدبل ننزل بالرز ونص كميه الزبده
- نشوح الرز لمده 3 دقايق وبعدين نضيف 1 كوب شوربه ونفضل نقلب
- لما يشرب الشوربه نحط نص كوب ولما يتشرب بردو نحط نص الكوب الاخير
-وبعد دقيتقتين نضيف الكريمه والزبده والجبنه والملح والفلفل ونقلب
-ونرفعو من عالنار اول ما يستوي لو احتاج شويه شوربه او كريمه ممكن نزود
لازم يكون (الدينتي) بيقرش شويه يعني لسا بيقطم
- نقدمو ف الطبق وعليه رشه زيت زيتون وورق بقدونس
وقت الطهي : 15 دقيقه
الكميه: 3 اشخاص
المكونات:
250 جم رز اربوريو
100جم جمبري صغير مقشر
60جم كريمه
30جم زبده
2كوب شوربه فراخ
زيت زيتون
ملح فلفل1 فص ثوم
جبنه بارميزان مبشوره
1 بصل صغيره
طريقه التحضير:
-نفرم البصل والثوم
-في حله صغيره عالنار نحط زيت زيتون ولما يسخن ننزل بالجمبري ورشه ملح وفلفل
-3 دقايق فقط نحط البصل والثوم
- اول ما البصل يدبل ننزل بالرز ونص كميه الزبده
- نشوح الرز لمده 3 دقايق وبعدين نضيف 1 كوب شوربه ونفضل نقلب
- لما يشرب الشوربه نحط نص كوب ولما يتشرب بردو نحط نص الكوب الاخير
-وبعد دقيتقتين نضيف الكريمه والزبده والجبنه والملح والفلفل ونقلب
-ونرفعو من عالنار اول ما يستوي لو احتاج شويه شوربه او كريمه ممكن نزود
لازم يكون (الدينتي) بيقرش شويه يعني لسا بيقطم
- نقدمو ف الطبق وعليه رشه زيت زيتون وورق بقدونس
تعليقات