طريقه عمل البيكاتا veal piccata من شغف الطهي

البيكاتا  طريقه عمل اللحمه البتلو بيكاتا بصوص الكبر منمدونه شغف الطهي 




الكميه:              4 اشخاص
وقت التحضير:    20 دقيقه
وقت الطهي:       10 دقائق
المكونات:
1 كيلو لحمه بتلو من وش الفخده بدون دهون
1/4 كوب كبر
1 لمونه
1 بصل
دقيق
زيت زيتون
1 معلقه زبده
ملح
جوزه الطيب مبشوره
فلفل
1 كوب شوربه لحمه
3 فصوص ثوم
طريقه التحضير:
- تقطع اللحمه شرايح وندقها  لحد ماتتفرد.. نفرم الثوم والبصل

-نتبل اللحمه  بالملح والفلفل والزيت
- في طاسه عالنار نحط زيت الزيتون وعلي ما يسخن نعفر اللحمه بدقيق خفيف
مانسيبش اللحمه كتير ف الدقيق نعفرها بس  قبل القلي مباشره
- نحط قطعتين لحمه اول تلاته كل مره نقلي فيها مانحطش كتير في الطاسه ولازم تكون الطاسه سخنه
- مانسويش اللحمه تسويه كامله يادوب بس تلون من الناحيتين ونرفعها فطبق علي جمب
- بعد مانشوح كل اللحمه ننزل بالبصل والثوم المفروم ونقلب  ولما يدبلو ننزل بالشوربه والليمون والكبر
والملح والفلفل وجوزه الطيب ونسيبه علي نار هاديه لحد 10 دقايق
- نضيف الكبر واللحمه والعصاره اللي نزلت منها  والزبده ونسيبه 5 دقايق عالنار ويبقي كده استوي
- ممكن نقدمها مع رز وخضار سوتيه 
- ممكن نبدل الكبر بمشروم بس هنحتاج نعملو سوتيه مع البصل والثوم
- ممكن كمان نعمل  صدور الفراخ بيكاتا بس هتبقي  متقطعه تخينه شويه ومش هنفردها 




تعليقات