طريقه تحضير الجراتان بوتيتوس مع الجمبري,بطاطس جراتان مع الجمبري من مدونه شغف الطهي
المكونات:
½ كيلو جمبري متوسط الحجم
١ كيلو بطاطس متقطعه شرائح
١ لتر شوربه فراخ
١ لتر كريمه فريش
٧ بيض
100 جم جبنه بارميزان
ملح وفلفل
طريقه التحضير:
- نقطع البطاطس شرائح ضعفين حجم الشيبسي تقريبا.
- نسلقها نصف سلقه في شوربه الفراخ.
-نصفي البطاطس ونتركها تبرد.
- في بوله نضرب الكريمه والبيض والجبنه البارميزان مع بعض .
- نتبل الجمبري بملح وفلفل وثوم ولمون .
- في طاسه ساخنه نشوح الجمبري لمده ٣ دقايق ونرفعه من على النار في مكان بارد.
- نرص البطاطس والجمبري في صينيه ثم يضاف البيض والكريمه وتدخل الفرن علي درجه حراره 180 لمده 25 دقيقه ثم تقدم .
تعليقات