طريقه عمل الاكلير بالحشوات المختلفه من شغف الطهى :
وقت التحضير : 15 دقيقه
وقت الطهى : 35 دقيقه
المقادير :
نصف كيلو ماء
125 جرام زيت
375 جرام دقيق
2 جم ملح
8 بيضات
للحشوة :
كريم باستر
للجليز او لتزيين الوجه :
صوص شوكولاته
صوص كراميل
طريقه التحضير :
1) فى قدر نضع الماء + الزيت على نار متوسطه حتى يغلى ثم نضيف الدقيق ونقلب بملعقه خشب حتى تتكون عجينه متبقى زى الكوره ومتلزقش فى الجوانب نرفعها من على النار ونقلب فيها قليلا حتى تبرد قليلا ثم نضيف البيض واحده واحده وعند اضافه كل بيضه نقلب حتى تدخل فى العجينه .
2) نبطن الصينيه بسليكون او ورق زبده ونضع العجينه فى كيس حلوانى وبلبله شكل نجمه ونعمل اصابع الاكلير ثم ندخلها الفرن على درجه حراره 180 مئويه ويجب ويجب ويجب عدم فتح الفرن عليها قبل نصف ساعه وويمكن بعدها نزود 5 دقائق او حتى تصبح كرسبى ومن الداخل فاضيه ثم تترك لتبرد ونفتحها جنب واحد فقط لنضع الحشوة .
3) نضع الكريم باسترى فى كيس حلوانى ونحشي به الاكلير ثم نغطس وجه الاكلير فى صوص الكراميل او صوص الشوكولاته وتقدم .