طريقه عمل صوص البيستو صوص الريحان الايطالي من شغف الطهي


صوص البيستو الايطااليصوص الريحان للمكرونات الايطاليا من مدونه شغف الطهي

المكونات:
3 كوب ريحان فريش
4 فصوص ثوم
3/4 كوب جبنه بارميزان
1/2 كوب زيت زيتون
1/4 كوب صنوبر
1/2 كوب بقدونس 
ملح
فلفل
طريقه  التحضير:
- نغلي مايه عالنار  ونجهز وعاء فيه مايه بتلج.
- لما المايه تغلي  ننزل بالريحان  10ثواني بس ونطلعه بسرعه وننزله في مايه بتلج.
-وبعد دقيقه نصفيه كويس وننشفه 
-نحط في الخلاط زيت الزيتون والريحان والبقدونس والصنوبر والملح والفلفل والثوم والجبنه ونخلطهم في الخلاص لحد ما كل الكونات تتجانس مع بعض. 
- وكده يبقي صوص البيستو جاهز ممكن نحطه علي اي نوع مكرونه. 
وممكن يطلع جمب اللحوم  او الفراخ او السمك .

تعليقات