المقادير:
١ كيلو لحمه مسلوقه مكعبات
..الارز المصري...
١ كيلو رز مصري مغسول
1 لتر مايه (وممكن شوربه لحمه) مغليه
ملح
زيت ذره
50جم زبده
...الصلصه...
١ كيلو عصير طماطم
1معلقه كبيره صلصه طماطم
¼ كوب خل
1معلقه كسبره ناشفه
1 معلقه كمون ملح وفلفل
....عيش الفته....
٢عيش شامي او بلدي متقطع مربعات
٣ فصوص ثوم مهروس
٣ معالق كبيره زيت ذره
١ معلقه كمون
١ معلقه كسبره
ملح وفلفل
طريقه التحضير:
- في حله على النار نضع زيت ذره ونشوح الارز حتى يسخن جدا .
- نضيف علي الارز ماء مغلى .
نقلب ونضع الملح والزبده ونغطي الارز .
وعندما يتشرب الارز الماء يقلب ونهدي النار عليه على الاخر.
- في حله تانيه على النار نضع زيت ذره والثوم المفروم .
- يشوح الثوم حتى يأخد اللون الذهبي نضع معلقه كمون ومعلقه كسبره .
- ثم نضيف الخل وعصير الطماطم وصلصه الطماطم وملح وفلفل ونتركها حتى الغليان ثم نخفض النار عليها .
- في صينيه فرن نضع العيش وعليه الثوم المفروم وكسبره وكمون وزيت ذره وملح وفلفل وندخله الفرن علي حراره 70 حتى يتحمص .
-نطلع العيش من الفرن ونسقيه بشوربه لحمه .
- في طبق مسطح نضع طبقه أرز ثم عيش وأرز وفوق نضع الصلصه واللحمه وعيش متحمص على الوجه وتقدم .
تعليقات