طريقه عمل الهولانديز من مدونه شغف الطهي

طريقه عمل الهولانديز,طريقه تحضير صوص الهولانديز,الهولانديز من شغف الطهي
















وقت الطهي: 10 دقائق

وقت التحضير: 20 دقيقه

المكونات:
2 صفار بيض

150 جم زبده سايحه بدون جوامد الزبده

ورق لورا

حبهان

فلفل اسمر حبوب

ملح

خل

ليمون

طريقه التحضير:-نضع صفار البيض في بسيمه ونضربهم جيدا.

-نضع حله فيها 2 كوب ماء عالنار ونضع فيها الملح والخل واللورا والفلفل والحبهان.

-لما المايه تغلي نحط البسيمه عالبخار ونضرب البيض بسرعه .

-ناخد بالنا عشان الصفار مايستويش ويتخثر يبقي كتل.

-نضرب شويه الصفار عالبخار ونبعدو شويه لحد ما لونو يفتح هياخد مننا حوالي 10 دقايق.

-نبعدو خالص من عالبخار.

-ونسيب التوابل تغلي لحد ما تتركز يعني كميه السائل يبقي ربع كوب.

-نحط الزبده السايحه في ازازه ونعمل فتحه في غطا الازازه بحيث تنزل خط رفيع من الزبده السايحه.

- ننزل بالزبده واحده واحده عالصفار ونضرب كويس لحد ما المكونات تتجانس مع بعض.

- لما نضف كل الزبده نحط معلقتين من مايه الاعشاب المركزه وعصره ليمون ونقلب

-لحد ما الطعم يتظبط . ممكن نضيف مع الهولانديز بقدونس مفروم او شيفز مفروم.

- بيتقدم مع الخضار المسلوق او اللحوم المسلوقه او مع البيض المسلوق .

غالبا ما يقدم مع اللحوم الخفيفه والاسماك .
ملحوظه : يحفظ الهولانديز في درجه حراره الغرفه مايدخلش التلاجه عشان الزبده هتتجمد 

تعليقات