طريقه عمل الهولانديز,طريقه تحضير صوص الهولانديز,الهولانديز من شغف الطهي
وقت الطهي: 10 دقائق
وقت التحضير: 20 دقيقه
المكونات:
2 صفار بيض
150 جم زبده سايحه بدون جوامد الزبده
ورق لورا
حبهان
فلفل اسمر حبوب
ملح
خل
ليمون
طريقه التحضير:-نضع صفار البيض في بسيمه ونضربهم جيدا.
-نضع حله فيها 2 كوب ماء عالنار ونضع فيها الملح والخل واللورا والفلفل والحبهان.
-لما المايه تغلي نحط البسيمه عالبخار ونضرب البيض بسرعه .
-ناخد بالنا عشان الصفار مايستويش ويتخثر يبقي كتل.
-نضرب شويه الصفار عالبخار ونبعدو شويه لحد ما لونو يفتح هياخد مننا حوالي 10 دقايق.
-نبعدو خالص من عالبخار.
-ونسيب التوابل تغلي لحد ما تتركز يعني كميه السائل يبقي ربع كوب.
-نحط الزبده السايحه في ازازه ونعمل فتحه في غطا الازازه بحيث تنزل خط رفيع من الزبده السايحه.
- ننزل بالزبده واحده واحده عالصفار ونضرب كويس لحد ما المكونات تتجانس مع بعض.
- لما نضف كل الزبده نحط معلقتين من مايه الاعشاب المركزه وعصره ليمون ونقلب
-لحد ما الطعم يتظبط . ممكن نضيف مع الهولانديز بقدونس مفروم او شيفز مفروم.
- بيتقدم مع الخضار المسلوق او اللحوم المسلوقه او مع البيض المسلوق .
غالبا ما يقدم مع اللحوم الخفيفه والاسماك .
ملحوظه : يحفظ الهولانديز في درجه حراره الغرفه مايدخلش التلاجه عشان الزبده هتتجمد
تعليقات