وصفه تشوكلت فادج كيك اللذيذه (كيكه ممتازه لعمل التورت والجاتوهات) من مدونه شغف الطهى
وقت التحضير : 25 دقيقه
وقت الطهى : 30 دقيقه
المقادير :
200 جرام سكر
3 بيضات
125 جرام مياه دافئه
125 جرام زيت
250 جرام دقيق
10 جرام بيكنج بودر
40 جرام نشأ
3 جرام فانيليا سائله
طريقه التحضير :
يسخن الفرن على درجه حراره 175 مئويه
1) نضرب البيض + الفانيليا اولا بالمضرب الكهربائي لمده دقيقه ثم يضاف السكر تدريجيا مع الاستمرار فى الضرب لمده 10 دقائق تقريبا او حتى يصير كالكريمه ولونهم يفتح .
2) فى قدر ع نار متوسطه نضع المياه + الزيت يدوب يدفوا قليلا ثم ننزل بهم علي البيض والفانيليا واضيفهم تدريجيا مع الاستمرار فى الخفق .
3) يخلط وتنخل المكونات الجافه (الدقيق + البيكنج بودر + النشأ ) ثم تضاف تدريجيا ونقلب باستخدام المضرب اليدوي ( الوسك) حتى تختلط كل المكونات جيدا .
4) نضع الخليط فى صينيه مبطنه بورق الزبده واتركها ترتاح لمده 10 دقائق قبل ان تدخل الفرن ثم تدخل الفرن على درجه حراره 175 مئويه لمده 30 دقيقه ثم تترك لتبرد وتقطع وتزين بالكريمه المخفوقه والمكسرات والفاكهه.
تعليقات