طريقه تخليل الزيتون الاسود,الزيتون الاسود المخلل من مدونه شغف الطهي
المكونات زيتون
ملح
خل ابيض
مايه
زيت زيتون
طريقه التحضير:-نغسل الزيتون كويس وننقعه في مايه مع نص كوب ملح لمده يومين
-نكرر الطريقه دي كل يومين نغير المايه لمده 10 ايام يعني هنعمل الحركه دي 5 مرات
-بعد 10 ايام ندوق الزيتون لو لسا مر نكرر النقع تاني لحد ما يروح منه الطعم المر
-بعد كده ندوب نص كوب ملح في 2.5 لتر مايه سخنه ونحط كوب خل وممكن نحط فصوص ثوم و1/2 كوب زيت زيتون ونسيبه لمده شهر
- بعدها بيكون الزيتون المخلل جاهز
-يتقدم غالبا مع وجبات الافطار ويستخدم في البيتزا والسلاطات المختلفه
تعليقات