طريقه عمل الزيتون الاسود المخلل من مدونه شغف الطهي

طريقه تخليل الزيتون الاسود,الزيتون الاسود المخلل من مدونه شغف الطهي



المكونات زيتون
 ملح
 خل ابيض
 مايه
زيت زيتون
طريقه التحضير:-نغسل الزيتون كويس وننقعه في  مايه مع نص كوب ملح لمده يومين
-نكرر الطريقه دي كل يومين  نغير المايه لمده 10 ايام يعني هنعمل الحركه دي 5 مرات
-بعد 10 ايام ندوق الزيتون لو لسا مر  نكرر النقع تاني لحد ما يروح منه الطعم المر
-بعد كده ندوب نص كوب ملح في 2.5 لتر مايه سخنه ونحط كوب خل وممكن نحط فصوص ثوم  و1/2 كوب زيت زيتون ونسيبه لمده شهر
- بعدها بيكون الزيتون المخلل جاهز
-يتقدم غالبا مع وجبات الافطار ويستخدم في البيتزا والسلاطات المختلفه 

تعليقات