طريقه عمل الفرايد رايز الرز المقلي من شغف الطهي


طريقه عمل fried rice طريقه تحضير الرز المقلي  
من مدونه شغف الطهي  


الفرايد رايز من الاكلات الأسياويه الشائعه
ف الصين وتايلاند الفرايد رايز بيتطبخ في ووك wook
الووك تقريبا شبه طاسه الطعميه في المحلات في مصر بس بيكون لونهاا اسود
وبتتحمل درجه حراره عاليه جدا
بما اننا ماعندناش ووك هنعمله فطاسه تيفال
النهارده هنعمل الفرايد رايز بمكونات تعتبر اساسيه
بس احنا ممكن نضيف اى صوصات نحبها زي الصويا صوص والفيش صوص والأويستر صوص.
ممكن نضيف اي نوع خضاربنحبه ممكن بروكلي فلفل الوان   اى نوع لحوم  وممكن مكسرات كمان  كاجو او عين جمل
الكميه:          2 اشخاص
وقت التحضير:       30 دقيقه
وقت الطهي:           10 دقائق
المكونات:
250 جم رزجاسمين وممكن بسمتي
1 بصل مفرومه
2 فص ثوم مفروم
2 بيضه
زيت
ملح
فلفل
صويا صوص(حسب الرغبه)
كاجو
طريقه التحضير:
-نسلق الرز الجاسمين  بدون اى اضافات الاحسن يكون في الاستيم سلق ببخار
-نسلق البسله والجزر قبل السلق الكامل بدرجه
-نصفي الرز كويس ونسيبه يبرد
-نكسر البيض في بوله ونضربه بشوكه
-في طاسه واسعه تيفال عالنار نحط معلقتين زيت وننزل بالبيض نعمله اومليت
- نرفع الاومليت من الطاسه ونقطعه جوليان
-في نفس الطاسه نضيف معلقتين زيت وننزل بالبصل والتوم نشوحهم تشويحتين
- نضيف الجزر والبسله والكاجو ونقلب
- نعلي النار علي الاخر ونضيف الارز الجاسمين ونفضل نقلب
- نضيف ملح وفلفل والصويا صوص
-نرفعو من عالنار ويتقدم ساخن

دي فكره  الفرايد رايز  ممكن نستخدم اى نوع لحوم اى نوع خضار  او صوصات او مكسرات بنحبها  ونعمل بيها فرايد رايز ^_^

تعليقات