فلانتاين فبراير 2016 طريقه عمل باستا بصوص البنجر طريقه عمل الباستا بالروز صوص من شغف الطهي
وقت التحضير: 10 دقائق
وقت الطهي: 20 دقيقه
المكونات:
400جم مكرونه
2 بنجر حجمهم متوسط
زيت زيتون
3 فصوص ثوم
ملح
فلفل
جبنه بارميزان
عين جمل
1/2 كوب كريمه
زبده
طريقه التحضير:
- نقشر البنجر ونقطعه مكعبات ونحط معاك فصوص الثوم صحيحه وعين الجمل ونتبلهم بالملح والفلفل وزيت الزيتون وندخله في الفرن علي 170 لمده 15 دقيقه
-نسلق المكرونه نص سلقه تكون لسا بتقطم
- نطلع البنجر من الفرن نحطو في الخلاطوهو سخن مع ربع كوب مايه وشويه زيت زيتون والجبنه ونضربه كويس اوي لحد ما يبقي ناعم
-في حله صغيره نحط شويه كريمه مع صوص البنجر ونتبله بملح وفلفل ونسيبو عالناريغلي
- لما يغلي نوطي النار عليه لحد ما قوامه يتقل
- ننزل عليه بالمكرونه ونص معلقه زبده ونقلبهم مع بعض
- كده المكرونه جاهزه
تتقدم في طبق مكرونه نزينها بورق بقدونس وعين جمل
وقت الطهي: 20 دقيقه
المكونات:
400جم مكرونه
2 بنجر حجمهم متوسط
زيت زيتون
3 فصوص ثوم
ملح
فلفل
جبنه بارميزان
عين جمل
1/2 كوب كريمه
زبده
طريقه التحضير:
- نقشر البنجر ونقطعه مكعبات ونحط معاك فصوص الثوم صحيحه وعين الجمل ونتبلهم بالملح والفلفل وزيت الزيتون وندخله في الفرن علي 170 لمده 15 دقيقه
-نسلق المكرونه نص سلقه تكون لسا بتقطم
- نطلع البنجر من الفرن نحطو في الخلاطوهو سخن مع ربع كوب مايه وشويه زيت زيتون والجبنه ونضربه كويس اوي لحد ما يبقي ناعم
-في حله صغيره نحط شويه كريمه مع صوص البنجر ونتبله بملح وفلفل ونسيبو عالناريغلي
- لما يغلي نوطي النار عليه لحد ما قوامه يتقل
- ننزل عليه بالمكرونه ونص معلقه زبده ونقلبهم مع بعض
- كده المكرونه جاهزه
تتقدم في طبق مكرونه نزينها بورق بقدونس وعين جمل
تعليقات