روز باستا للفلانتاين طريقه عمل باستا بصوص البنجر


فلانتاين فبراير 2016 طريقه عمل باستا بصوص البنجر طريقه عمل الباستا بالروز صوص من شغف الطهي  




وقت التحضير:          10 دقائق
وقت الطهي:              20 دقيقه
المكونات:
400جم مكرونه 
2  بنجر حجمهم متوسط
زيت زيتون
3 فصوص ثوم
ملح
فلفل
جبنه بارميزان 
عين جمل 
1/2 كوب كريمه
زبده

طريقه  التحضير:
- نقشر البنجر ونقطعه مكعبات ونحط معاك فصوص الثوم صحيحه وعين الجمل ونتبلهم بالملح والفلفل وزيت الزيتون  وندخله في الفرن علي 170 لمده 15 دقيقه 
-نسلق المكرونه نص سلقه  تكون لسا بتقطم 
- نطلع البنجر من الفرن نحطو في الخلاطوهو سخن  مع ربع كوب مايه  وشويه زيت زيتون والجبنه ونضربه كويس اوي لحد ما يبقي ناعم  
-في حله صغيره نحط شويه كريمه مع صوص البنجر ونتبله بملح وفلفل  ونسيبو عالناريغلي 
- لما يغلي نوطي النار عليه لحد ما قوامه يتقل  
- ننزل عليه بالمكرونه ونص معلقه زبده  ونقلبهم مع بعض
- كده المكرونه جاهزه
تتقدم في طبق مكرونه نزينها بورق بقدونس وعين جمل 

تعليقات