مشروم استيك,طريقه تحضير استيك مشوي مع مشروم صوص ,طريقه عمل لحم الاستيك مع صوص المشروم من مدونه شغف الطهي
المكونات:
قطعه بيف فيليه 150جم مفروده
مشروم
ديمي جلاس
زبده
ملح
دقيق
بصل شالوتس
زيت زيتون
ثوم
ليمون
طريقه التحضير:
-نفرم نص بصله والثوم ناعم جدا نقطع المشروم
قطعه بيف فيليه 150جم مفروده
مشروم
ديمي جلاس
زبده
ملح
دقيق
بصل شالوتس
زيت زيتون
ثوم
ليمون
طريقه التحضير:
-نفرم نص بصله والثوم ناعم جدا نقطع المشروم
- في طاسه علي النار نحط معلقتين زيت زيتون واول ما يبدأ يدخن نتبل الاستيك بالملح ونحطه في الطاسه
-نقل مسامات الاستيك من الجانبين وياخد لون بني ونرفعه في طبق علي جمب.
-ننزل بالبصل والثوم مكان الاستيك في الطاسه ونشوحهم لحد لونهم ما يبقي دهبي وبعدين ننزل بالمشروم
-ونقلب وبعد ونحط عصره ليمون علي المشروم عشان لونو مايتغيرش
- ننزل بنص معلقه دقيق ونقلب لحد ما يستوي ويبقي لونو دهبي
- ندوب معلقه دميجلاس في كوب مايه سخنه وننزل بيها في الطاسه ونضرب بمضرب سلك كويس
- نحط الاستيك والعصاره اللي نزلت منه في الطاسه يكمل تسويه ونحط معلقه زبده وملح ونسيبه علي النار 10 دقايق عشان الصوص يركز
-نظبط الملح
نقدم الاستيك في طبق ومعاه صوص المشروم ويتزين بورقه بقدونس
-نقل مسامات الاستيك من الجانبين وياخد لون بني ونرفعه في طبق علي جمب.
-ننزل بالبصل والثوم مكان الاستيك في الطاسه ونشوحهم لحد لونهم ما يبقي دهبي وبعدين ننزل بالمشروم
-ونقلب وبعد ونحط عصره ليمون علي المشروم عشان لونو مايتغيرش
- ننزل بنص معلقه دقيق ونقلب لحد ما يستوي ويبقي لونو دهبي
- ندوب معلقه دميجلاس في كوب مايه سخنه وننزل بيها في الطاسه ونضرب بمضرب سلك كويس
- نحط الاستيك والعصاره اللي نزلت منه في الطاسه يكمل تسويه ونحط معلقه زبده وملح ونسيبه علي النار 10 دقايق عشان الصوص يركز
-نظبط الملح
نقدم الاستيك في طبق ومعاه صوص المشروم ويتزين بورقه بقدونس
تعليقات