طريقه عمل الكبيبه
الكبيبه الشاميه من شغف الطهي
المكونات:
٣⁄٤ كيلو لحمه مفرومه. ناعمه
١⁄٢ كيلو برغل، مغسول ومنقوع
٣ فص ثوم، مفروم,
ملح
مقادير الحشو:
مقادير الحشو:
١⁄٢ كيلو لحمه مفرومه ضاني
٢ بصلة كبيرة، مفرومة
١٠٠ غرام سمنه
فلفل أسود
صنوبر
صنوبر
طريقه التحضير:- نخلط اللحمه المفرومه مع البرغل ونضربهم في الكبه لحد مايتجانسو مع بعض مع البصله والتوم والتوابل.
-في حله عالنار نحط شويه زيت ومعلقه سمن ولما يسخن ننزل بالبصله ونشوحها شويه وبعدين نضيف اللحمه ونشوجها مع البصله لحد ماتستوي.
- نضيف للحمه التوابل والصنوبر ونرفعها من عالنار ونسيبها تبرد
-نحشي عجينه اللحمه بالبرغل . باللحمه المستويه
- ندخلها التلاجه ترتاح 30 دقيقه
- ممكن ندخلها الفريزر لو حبينا نخزنها
-نقليه علي درجه حاراه 170 لمده 7 دقائق
تتقدم مع سلطه ذبادي وسلطه خضرا
-في حله عالنار نحط شويه زيت ومعلقه سمن ولما يسخن ننزل بالبصله ونشوحها شويه وبعدين نضيف اللحمه ونشوجها مع البصله لحد ماتستوي.
- نضيف للحمه التوابل والصنوبر ونرفعها من عالنار ونسيبها تبرد
-نحشي عجينه اللحمه بالبرغل . باللحمه المستويه
- ندخلها التلاجه ترتاح 30 دقيقه
- ممكن ندخلها الفريزر لو حبينا نخزنها
-نقليه علي درجه حاراه 170 لمده 7 دقائق
تتقدم مع سلطه ذبادي وسلطه خضرا
تعليقات