طريقه عمل الكبيبه الشامي من شغف الطهي lamb kebebah

طريقه عمل الكبيبه
الكبيبه الشاميه من شغف الطهي 






المكونات:
٣٤ كيلو لحمه مفرومه. ناعمه 
١٢ كيلو برغل، مغسول  ومنقوع
٣ فص ثوم، مفروم, 
 ملح 
مقادير الحشو:
١٢ كيلو لحمه مفرومه ضاني
٢ بصلة كبيرة، مفرومة
١٠٠ غرام سمنه 
 فلفل أسود
 صنوبر
 طريقه التحضير:- نخلط اللحمه المفرومه مع البرغل  ونضربهم في الكبه لحد مايتجانسو مع بعض مع البصله والتوم والتوابل.
-في حله عالنار نحط شويه زيت ومعلقه سمن ولما يسخن ننزل بالبصله ونشوحها شويه وبعدين نضيف اللحمه ونشوجها مع البصله لحد ماتستوي.
- نضيف للحمه التوابل والصنوبر ونرفعها من عالنار ونسيبها تبرد
-نحشي عجينه اللحمه بالبرغل . باللحمه المستويه
- ندخلها التلاجه ترتاح 30 دقيقه
- ممكن ندخلها الفريزر لو حبينا نخزنها
-نقليه علي درجه حاراه 170 لمده 7 دقائق
تتقدم مع سلطه ذبادي وسلطه خضرا

تعليقات