طريقه الطهي علي نار هادئه من مدونه شغف الطهي
الطهي بطريقه السمرينج
طريقه الطهي علي نار هاديه او سمرينج:-
-غالبا ما بينتهي بيها طهي اغلب الوصفات زي الصوصات والطواجن واغلب الاكل المطبوخ في الاول غليان وبعدين طهي علي نار هاديه.
الطهي علي نار هاديه:-
-من طرق الطهي بالحراره الرطبه واللي بنستخدم فيها سوائل اذا كان مايه او شوربه او صوص اوحتي خمور.
وغالبا ما بيكون نوعيه الاكل لحوم وبتكون لحوم جامده مابتستويش بسرعه (( جامده يعني لحوم من منطقه في حركه كتير زي الرجل والرقبه والديل والصدر )) دي قطعيات بتاخد وقت طويل جدا في الطهي وبنستخدم طريقه السمرينج الطهي علي نار هاديه في طهي القطعيات دي. عشان اللحمه تستوي كويس وتبقي بتدوب
-علي عكس القطعيات اللي بتبقي من منطقه مافيهاش حركه كتير زي الضهر والضلوع (الريش) البطن دي قطعيات بتستوي بسرعه جدا لقله المجهود او الضغط عليها.(( القطعيات الرقيقه دي لواستخدمنا معاها طهي علي نار هاديه بتنزل العصاره اللي فيها وبتنشف)).
القطعيات اللي زي دي هي اللي ممكن تتشوي او تتعمل سوتيه او بوتشينج .
-الطهي علي نار هاديه بتكون في درجه الحراره بين 85 الي 96 يعني قبل الغليان بـ4 درجات مئويه
زي الصوره كده تمام . السائل مايغليش يعني يدوب يكون فيه فقاقيع طالعه من السائل بس السائل مايقلبش.
-فطريقه الطهي علي نار هاديه بتطلع كل النكهات اللي في الخضار او اللحوم اللي بنطبخها وغالبا ما بنستخدم الطريقه دي في عمل الطواجن واليخني
- وافضل طريقه للطهي علي نار هاديه بيبقي في الفرن علي درجه حراره 150
مواضيع: لها علاقه بطريقه الطهي علي نار هاديه :
طاجن الموزه الضاني صنيه البطاطس بالفراخ
-ملحوظه:- لو معانا قطعتين لحمه مثلا- موزه ضاني وعملنا واحده بطريقه الغليان
وواحده بالطهي علي حراره هاديه ونفس المده الزمنيه للأتنين. الطهي علي حراره هاديه هتستوي اسرع ياريت نجربها فطبخنا وكمان هتنفعنا في الاكل المصري اللي معظمه طبيخ
-غالبا ما بينتهي بيها طهي اغلب الوصفات زي الصوصات والطواجن واغلب الاكل المطبوخ في الاول غليان وبعدين طهي علي نار هاديه.
الطهي علي نار هاديه:-
-من طرق الطهي بالحراره الرطبه واللي بنستخدم فيها سوائل اذا كان مايه او شوربه او صوص اوحتي خمور.
وغالبا ما بيكون نوعيه الاكل لحوم وبتكون لحوم جامده مابتستويش بسرعه (( جامده يعني لحوم من منطقه في حركه كتير زي الرجل والرقبه والديل والصدر )) دي قطعيات بتاخد وقت طويل جدا في الطهي وبنستخدم طريقه السمرينج الطهي علي نار هاديه في طهي القطعيات دي. عشان اللحمه تستوي كويس وتبقي بتدوب
-علي عكس القطعيات اللي بتبقي من منطقه مافيهاش حركه كتير زي الضهر والضلوع (الريش) البطن دي قطعيات بتستوي بسرعه جدا لقله المجهود او الضغط عليها.(( القطعيات الرقيقه دي لواستخدمنا معاها طهي علي نار هاديه بتنزل العصاره اللي فيها وبتنشف)).
القطعيات اللي زي دي هي اللي ممكن تتشوي او تتعمل سوتيه او بوتشينج .
-الطهي علي نار هاديه بتكون في درجه الحراره بين 85 الي 96 يعني قبل الغليان بـ4 درجات مئويه
زي الصوره كده تمام . السائل مايغليش يعني يدوب يكون فيه فقاقيع طالعه من السائل بس السائل مايقلبش.
-فطريقه الطهي علي نار هاديه بتطلع كل النكهات اللي في الخضار او اللحوم اللي بنطبخها وغالبا ما بنستخدم الطريقه دي في عمل الطواجن واليخني
- وافضل طريقه للطهي علي نار هاديه بيبقي في الفرن علي درجه حراره 150
مواضيع: لها علاقه بطريقه الطهي علي نار هاديه :
طاجن الموزه الضاني صنيه البطاطس بالفراخ
-ملحوظه:- لو معانا قطعتين لحمه مثلا- موزه ضاني وعملنا واحده بطريقه الغليان
وواحده بالطهي علي حراره هاديه ونفس المده الزمنيه للأتنين. الطهي علي حراره هاديه هتستوي اسرع ياريت نجربها فطبخنا وكمان هتنفعنا في الاكل المصري اللي معظمه طبيخ
تعليقات