طريقه عمل الليمون المخلل بحبه البركه والعصفر من شغف الطهي

مخلل الليمون بالعصفر و حبه البركه من مدونه شغف الطهي



المكونات:ليمون كبير
ملح
حبه البركه
زعفران
طريقه التحضير:- نغسل الليمون كويس وننشفه
-نقسم الليمونه علي اربعه بي مانفتحهاش للأخر
- نحشي الليمون زعفران وحبه البركه
-*عشان نخلل اليمون كويس ونحفظه لفتره طويله لازم مانضيفش مايه . ملح بس
-في البرطمان اللي هنخلل فيه الليمون  نحط طبقه ملح ونحط وفوقها 4 ليمونات
وطبقه ملح و4 ليمونات  وهكذا لحد ما نملي البرطمان ليمون وملح  50%/50%
الملح  يكون قد الليمون تقريبا .الملح بيمتص الرطوبه اللي في الليمون وبيخلي طعم الزعفران وحبه البركه يدخل في الليمون
 -ونبدأ نستخدمه من بعد شهرين وبيبقي احسن طعم بعد 5 شهور 




تعليقات