مخلل الليمون بالعصفر و حبه البركه من مدونه شغف الطهي
المكونات:ليمون كبير
ملح
حبه البركه
زعفران
طريقه التحضير:- نغسل الليمون كويس وننشفه
-نقسم الليمونه علي اربعه بي مانفتحهاش للأخر
- نحشي الليمون زعفران وحبه البركه
-*عشان نخلل اليمون كويس ونحفظه لفتره طويله لازم مانضيفش مايه . ملح بس
-في البرطمان اللي هنخلل فيه الليمون نحط طبقه ملح ونحط وفوقها 4 ليمونات
وطبقه ملح و4 ليمونات وهكذا لحد ما نملي البرطمان ليمون وملح 50%/50%
الملح يكون قد الليمون تقريبا .الملح بيمتص الرطوبه اللي في الليمون وبيخلي طعم الزعفران وحبه البركه يدخل في الليمون
-ونبدأ نستخدمه من بعد شهرين وبيبقي احسن طعم بعد 5 شهور
ملح
حبه البركه
زعفران
طريقه التحضير:- نغسل الليمون كويس وننشفه
-نقسم الليمونه علي اربعه بي مانفتحهاش للأخر
- نحشي الليمون زعفران وحبه البركه
-*عشان نخلل اليمون كويس ونحفظه لفتره طويله لازم مانضيفش مايه . ملح بس
-في البرطمان اللي هنخلل فيه الليمون نحط طبقه ملح ونحط وفوقها 4 ليمونات
وطبقه ملح و4 ليمونات وهكذا لحد ما نملي البرطمان ليمون وملح 50%/50%
الملح يكون قد الليمون تقريبا .الملح بيمتص الرطوبه اللي في الليمون وبيخلي طعم الزعفران وحبه البركه يدخل في الليمون
-ونبدأ نستخدمه من بعد شهرين وبيبقي احسن طعم بعد 5 شهور
تعليقات