طريقه عمل الروبيان المقلى بجوزالهند المقرمش من مدونه شغف الطهى

طريقه عمل الروبيان بجوزالهند المقرمش من مدونه شغف الطهى 


وقت التحضير :15  دقيقه
وقت الطهى : 15 - 20 دقيقه
المقادير :
12 حبه جمبرى جامبو مفتوح من الظهر مع ترك الذيل وبدون تقشير 
5 م /ك دقيق
1 و 1/2 كوب جوزهند
2 م/ص صوص الصويا
1 م/ص ثوم بودره
1 م/ص شطه بودر (اختياري )
1 م/ص بقدونس مجفف
1 م/ص عسل
3 م/ك ماء 
ملح وفلفل اسود
الطريقه :
1) نحضر 3 اطباق : الاول نضع به 1 م /ك دقيق + رشه ملح وفلفل اسود .
الثانى : 3 م/ك دقيق + صوص الصويا + ثوم بودره + شطه + بقدونس مجفف + رشه فلفل اسود + العسل + 3 م/ك ماء ونقلب جيدا حتى نحصل على معجون .
الثالث: نضع به جوز الهند + 1 م/ك دقيق .
2) اولا نضع الجمبرى فى الطبق الاول ثم فى المعجون الطبق التانى ثم فى خليط جوزالهند الطبق الثالث .
3) يقلى الجمبرى فى زيت غير عميق حتى نحصل على اللون الذهبى ويصبح مقرمش ويخرج على ورق المطبخ ليصفى الزيت ويقدم مع الصلصه المفضله والليمون .

تعليقات