طريقه عمل مكرونه بالفراخ والخضار من مدونه شغف الطهى

طريقه عمل مكرونه بالفراخ والخضار من مدونه شغف الطهى 


وقت التحضير : 15 دقيقه
وقت الطهى : 20 - 30 دقيقه 
المقادير :
1 كيلو فيليه مقطعه شرائح
1/2 كيلو مكرونه 
1 بصله كبيره مفرومه
5 فصوص ثوم مفروم
1 م/ص كاري
1/2 م/ص كركم مطحون 
1 م/ص بهارات فراخ 
ملح وفلفل اسود
3 طماطم مقطعه مكعبات 
1 كوب صلصه طماطم
مكعب مرقه خضار
2 كوب خضار مشكل مجمد
3 بصل اخضر
1/2 كوب بقدونس مفروم 
الطريقه :
1) فى قدر ع نار عاليه نضع 2 ملعقه كبيره زيت ثم نضيف البصل ونقلب حتى يطري ثم يضاف الثوم + قطع الفراخ وتشوح الفراخ جيدا حتى يضيع اللون الوردى وتاخذ اللون الابيض + جميع البهارات + صلصه الطماطم + الطماطم الفريش + مرقه الخضار+ الخضار المشكل وهنا يمكن اضافه بعض مرقه الخضار حسب الحاجه وتترك لتستوى على نار هادئه وتتسبك ثم نضيف البقدونس ونطفئ النار .
2) نضع المكرونه المسلوقه على الفراخ والخضار وتقلب جيدا سويا على نار هادئه ثم تقدم وتزين بالبصل الاخضر والبقدونس .

تعليقات