طريقه عمل الفول المدمس المصري من شغف الطهي

طريقه تدميس الفول زي المحلات. طريقه عمل الفول المدمس من مدونه شغف الطهي





المكونات:
1 كيلو فول بلدي
1 طماطم
200جم فول مدشوش
طريقه التحضير:-ننقع الفول  لمده 8 ساعات ونغيرله المايه مرتين او تلاته
-بالنسبه للفول المدشوش نشطفه بس قبل التسويه مباشره
*الطريقه*
- نشطف الفول البلدي كويس ونحطه في القدره الصغيره ونغطيه بالمايه
لازم تكون المايه تكون كتير
-نعليه عليه النار ونخليه يغلي لمده1 ساعه ويكون متغطي كويس
-بعد ساعه نهدي النار علي اقل درجه ونغطيه كويس عشان مايسودش
نسيبو لمده 3 ساعات ((مانقلبش الفول  خالص))
لو احتاج يتزود نزودو مايه سخنه
-بعد 3 ساعات نشطف الفول المدشوش ونحطه في القدره ومانقلبوش خالص لأن لو اتقلب الفول المدشوش هينزل تحت وهيشيط
-نزوده مايه سخنه ونضيف 1 طماطم حمرا ونسيبه لساعتين  او لحد ما يستوي
- بعد ساعتين ندوق الفول اذا كان استوي او لسا
-مهم جدا مانحطش معلقه في قدره الفول ابدا . والنار تكون هاديه جدا عليه ومتغطي كويس
والمايه اللي نزود الفول بيها تكون بتغلي  ده سر الفول بتاع المحلات 

تعليقات