طريقه تحضير شاتني المانجه الهندي,طريقه عمل الشاتني الهندي من مدونه شغف الطهي
المكونات :
2 تفاح متوسطه مقشر ومفروم
2 مانجو(جامده) كبيره متقطعه مكعبات
1/2 حبه فلفل حلو احمر
1 .1/2 كوب سكر
1 كوب بصل ابيض مفروم ناعم
1/2 كوب زبيب دهبي
1/2 كوب خل ابيض
1/4 كوب جنزبيل مفروم ناعم
1 عصير ليمونه
2 معلقه كاري
1/2 معلقه جوزه الطيب
1/2 معلقه ملح
1/2 معلقه قرفه
طريقه التحضير:
-في حله علي النار نحط الخل والسكر والتفاح والمانجه والبصل والجنزبيل والفلفل
والزبيب ونسيبهم علي حراره عاليه لحد ما يغلي
- اول ما يغلي الخليط نهدي النار خالص ونحط باقي المكونات ونسيبو لمده 30 دقيقه
او لحد ما كل المكونات تبقي طريه
- ونسيب الشاتني لحد ماتبرد خالص ونحطها في برطمان معقم والاحسن نستخدمها بعد اسبوعين كل ما بتقعد بتبقي طعمها احلي نحفظها بره التلاجه في بطرمان معقم ومقفول كويس
- الشاتني بستخدم كصوص بجانب الاطباق
وممكن نسوي اللحوم في صوص الشاتني
وبيستخدم كأضافه اخيره فمعظم الاطباق
2 تفاح متوسطه مقشر ومفروم
2 مانجو(جامده) كبيره متقطعه مكعبات
1/2 حبه فلفل حلو احمر
1 .1/2 كوب سكر
1 كوب بصل ابيض مفروم ناعم
1/2 كوب زبيب دهبي
1/2 كوب خل ابيض
1/4 كوب جنزبيل مفروم ناعم
1 عصير ليمونه
2 معلقه كاري
1/2 معلقه جوزه الطيب
1/2 معلقه ملح
1/2 معلقه قرفه
طريقه التحضير:
-في حله علي النار نحط الخل والسكر والتفاح والمانجه والبصل والجنزبيل والفلفل
والزبيب ونسيبهم علي حراره عاليه لحد ما يغلي
- اول ما يغلي الخليط نهدي النار خالص ونحط باقي المكونات ونسيبو لمده 30 دقيقه
او لحد ما كل المكونات تبقي طريه
- ونسيب الشاتني لحد ماتبرد خالص ونحطها في برطمان معقم والاحسن نستخدمها بعد اسبوعين كل ما بتقعد بتبقي طعمها احلي نحفظها بره التلاجه في بطرمان معقم ومقفول كويس
- الشاتني بستخدم كصوص بجانب الاطباق
وممكن نسوي اللحوم في صوص الشاتني
وبيستخدم كأضافه اخيره فمعظم الاطباق
تعليقات