طريقه تحضير الفاصوليا البيضه المصريه,طريقه عمل الفاصوليا البيضه المصريه في الطاجن شغف الطهي
الكميه: 4 اشخاص
وقت التحضير: 15 دقيقه
وقت الطهي: ساعه ونصف
المكونات:
1 كيلو لحمه بقري من (الكتف ,الرقبه,الذيل,الفخده)
300 جم فاصوليا بيضاء
3كوب عصير طماطم
1 كوب شوربه فراخ
1 بصله صغير
زيت
ملح
فلفل اسمر
طريقه التحضير:- نفرم البصل . ننقع الفاصوليا ونسلقها
-نقطع اللحمه مكعبات كبيره ونتبلها بالملح والفلفل الاسمر والزيت
- في حله عالنار نحط معلقتين زيت ونعلي النار اول ما الزيت يبتدي يدخن
ننزل باللحمه ومانقلبهاش غير لما تتحمر كويس
- نحمر اللحمه من كل الاتجاهات
-نرفع اللحمه من الحله ونهدي النار وننزل بالبصل نشوحه لحد لونه مايصفر
-نضيف الشوربه و اللحمه وعصير الطماطم في الحله ونعلي النار.لما تغلي نحطها في طاجن وندخلها الفرن علي درجه حراره 150 ونغطيها لمده 1 ساعه
- وبعدين نضيف الفاصوليا البيضاء في الطاجن وندخلها الفرن لمده 25 دقيقه
وكده تبقي الفاصوليه جاهزه بتتقدم مع ارز بشعريه وبالهنا والشفا
وقت التحضير: 15 دقيقه
وقت الطهي: ساعه ونصف
المكونات:
1 كيلو لحمه بقري من (الكتف ,الرقبه,الذيل,الفخده)
300 جم فاصوليا بيضاء
3كوب عصير طماطم
1 كوب شوربه فراخ
1 بصله صغير
زيت
ملح
فلفل اسمر
طريقه التحضير:- نفرم البصل . ننقع الفاصوليا ونسلقها
-نقطع اللحمه مكعبات كبيره ونتبلها بالملح والفلفل الاسمر والزيت
- في حله عالنار نحط معلقتين زيت ونعلي النار اول ما الزيت يبتدي يدخن
ننزل باللحمه ومانقلبهاش غير لما تتحمر كويس
- نحمر اللحمه من كل الاتجاهات
-نرفع اللحمه من الحله ونهدي النار وننزل بالبصل نشوحه لحد لونه مايصفر
-نضيف الشوربه و اللحمه وعصير الطماطم في الحله ونعلي النار.لما تغلي نحطها في طاجن وندخلها الفرن علي درجه حراره 150 ونغطيها لمده 1 ساعه
- وبعدين نضيف الفاصوليا البيضاء في الطاجن وندخلها الفرن لمده 25 دقيقه
وكده تبقي الفاصوليه جاهزه بتتقدم مع ارز بشعريه وبالهنا والشفا
تعليقات