طريقه تحضير فته عكاوي, طريقه تحضير فته العكاوي المصريه, فته العكاوي من شغف الطهي
وقت الطهي: 1.40 ساعه
وقت التحضير: 15 دقيقه
الكميه: 5 اشخاص
المكونات:
1 كيلو عكاوي
500جم ارز مصري
1 لتر عصير طماطم
عيش فته
2راس ثوم مفروم ناعم
1 بصله صغيره
سمنه
ورق لورا
حبهان
فلفل اسمر حبوب
ملح
فلفل
1/2 معلقه كسبره
طريقه التحضير:
-نفرم البصل والثوم
-نضع في حله كبيره علي النار مايه واول ما تغلي نحط فيها العكاوي تغلي لمده 5 دقايق
ونوطي عليها النار
-ونضيف الفلفل الاسمر الحبوب والملح والحبهان وورق اللورا ونسيبها لمده 01:30 اثناء الطهي لو احتاجت مايه نزودها عشان هنحتاج شوربه للأرز والصلصه
-في حله تانيه علي نار هاديه نحط السمنه والبصل ومعلقه ثوم ونشوحهم علي نار هاديه لحد ما يتحول للون الدهبي
-ننزل بعصير الطماطم وكوب شوربه من العكاوي اول ما الصلصه تغلي نهدي عليها النار ونسيبها لحد ما قوامها يتقل ونضيف لها ملح وفلفل وكسبره ناشفه -نغسل الارز ونصفيه كويس
-في حله عالنار نحط معلقه سمنه ونشوح الارز كويس . نسقي الارز من شوربه اللحمه ونظبط الملح
ولما يشرب الشوربه نهدي عليه النار عالاخر ونغطيه كويس لحد ما يستوي
الثوم المقرمش
-نحط معلقتين سمنه في طاسه تيفال وننزل بالثوم المفروم علي نار هاديه ونفضل نقلبه لحد ما يبقي لونو دهبي وبيقرمش بعدين نرفعو علي مناديل مطبخ ونسيبه مكشوف
كده كل حاجه جاهزه
-في طبق التقديم نحط طبقه ارز وطبقه عيش وفوقها طبقه ارز وفوقها العكاوي ونحط عليها الصلصه ونرش الثوم عالوش وبالهنا والشفا
وقت التحضير: 15 دقيقه
الكميه: 5 اشخاص
المكونات:
1 كيلو عكاوي
500جم ارز مصري
1 لتر عصير طماطم
عيش فته
2راس ثوم مفروم ناعم
1 بصله صغيره
سمنه
ورق لورا
حبهان
فلفل اسمر حبوب
ملح
فلفل
1/2 معلقه كسبره
طريقه التحضير:
-نفرم البصل والثوم
-نضع في حله كبيره علي النار مايه واول ما تغلي نحط فيها العكاوي تغلي لمده 5 دقايق
ونوطي عليها النار
-ونضيف الفلفل الاسمر الحبوب والملح والحبهان وورق اللورا ونسيبها لمده 01:30 اثناء الطهي لو احتاجت مايه نزودها عشان هنحتاج شوربه للأرز والصلصه
-في حله تانيه علي نار هاديه نحط السمنه والبصل ومعلقه ثوم ونشوحهم علي نار هاديه لحد ما يتحول للون الدهبي
-ننزل بعصير الطماطم وكوب شوربه من العكاوي اول ما الصلصه تغلي نهدي عليها النار ونسيبها لحد ما قوامها يتقل ونضيف لها ملح وفلفل وكسبره ناشفه -نغسل الارز ونصفيه كويس
-في حله عالنار نحط معلقه سمنه ونشوح الارز كويس . نسقي الارز من شوربه اللحمه ونظبط الملح
ولما يشرب الشوربه نهدي عليه النار عالاخر ونغطيه كويس لحد ما يستوي
الثوم المقرمش
-نحط معلقتين سمنه في طاسه تيفال وننزل بالثوم المفروم علي نار هاديه ونفضل نقلبه لحد ما يبقي لونو دهبي وبيقرمش بعدين نرفعو علي مناديل مطبخ ونسيبه مكشوف
كده كل حاجه جاهزه
-في طبق التقديم نحط طبقه ارز وطبقه عيش وفوقها طبقه ارز وفوقها العكاوي ونحط عليها الصلصه ونرش الثوم عالوش وبالهنا والشفا
تعليقات